Leusden in kerstsfeer door unieke samenwerking

10 december 2018 om 06:20 lokaal

LEUSDEN Het Leusdens Mannenkoor en muziekvereniging Lisiduna uit Leusden houden zaterdagavond 22 december samen het kerstconcert 'Christmas Wonderland'. Samen nemen ze het publiek mee in de kerstsfeer, met een divers en afwisselend programma. Het concert vindt plaats in de Marcuskerk aan de Asschatterweg in Leusden en het begint om 20.00 uur.

De twee groepen hebben samen een divers programma samengesteld waarbij ze zowel afzonderlijk als gezamenlijk kerststukken ten gehore brengen. Het Leusdens Mannenkoor, onder leiding van Bert Eerden, heeft een sopraan soliste ter beschikking, namelijk Laurie Huurdeman. Daarnaast wordt het koor bij een aantal stukken begeleid door pianist Arjan Verrips die reeds jaren het koor begeleid. Dirigent Bert Eerden ziet uit naar de uitvoering van koor en orkest samen. Hij leidt het gezamenlijke deel en heeft alle vertrouwen dat beide verenigingen een goed samenspel van klank en muziek aan het publiek zullen voorschotelen. Het repertoire van het koor is voor deze gelegenheid vernieuwd met kerstnummers die het publiek doen uitdagen om mee te zingen. Het orkest van Lisiduna speelt een aantal klassiekers, maar in een verrassend jasje. Met het nummer Bethlehem en de medley 'Christmas Winterdreams' wordt een gezamenlijke act opgevoerd.

Het is de eerste keer in hun geschiedenis dat het Leusdens Mannenkoor en muziekvereniging Lisiduna samen een concert geven. Cees Coenen, dirigent van Lisiduna: ,,Het zijn misschien twee verschillende groepen qua samenstelling, maar één ding delen ze: een passie voor muziek. Voor het orkest is het leerzaam om aan te passen aan de klankkleur van een mannenkoor en de manier waarop muziek gezongen wordt. Tegelijkertijd kan het mannenkoor gebruik maken van de diversiteit aan instrumenten binnen een orkest waardoor het dynamisch bereik een stuk groter wordt. Ik verheug me op een prettige samenwerking met Bert en zijn team en samen gaan we er een mooie afsluiting van 2018 van maken."

Kaarten voor 'Christmas Wonderland' kosten 12,50 euro. De kaarten zijn te koop bij de Primera (winkelcentrum de Hamershof), de Readshop (winkelcentrum de Biezenkamp) en via de koor of orkestleden of via www.leusdensmannenkoor.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie