Doelpuntenmaker Menno Majolee .

Breukelen - Roda'46 1-1

10 december 2018 om 13:27 Sport/sport Deel je nieuws

'Er had meer in gezeten'

Afgelopen zaterdag stond voor Zaterdag1 de uitwedstrijd tegen Breukelen op het programma. Net als de vorige drie wedstrijden kwam Roda eerst op achterstand. Na de gelijkmaker in de tweede helft leek Roda door te drukken, maar ondanks enkele grote kansen bleef het bij een gelijkspel.

Het begin op het winderige sportpark in Breukelen was stroef. Na ongeveer twintig minuten kwam Roda, dat voetballend de bovenliggende partij was, iets beter in de wedstrijd. Dat leidde dan ook tot een eerste kans van Daan Banning. Het was echter Breukelen dat op voorsprong kwam. Een lange bal werd niet helemaal goed ingeschat en keeper Bas van den Hoek werd met een boogbal vanaf de zestien gepasseerd. Breukelen trok zich nog verder terug en speelde vooral op de counter, waarin het de hele wedstrijd gevaarlijk bleek. Toch waren er aan Roda-zijde meerdere kansen te noteren, maar met een 1-0 achterstand werd de rust bereikt.
Een aanval via Nigel van Zelst, werd door Freek rakelings langs geschoten. Ook een vrij trap op de punt van de zestien leverde geen goal op. Om de gelijkmaker te forceren wisselde trainer Romp Jasper van Dijk voor Menno Majolee. Het goudhaantje van vorige week, toen hij als invaller scoorde, was direct dicht bij een treffer, maar wederom was het net niet… Ook Maties van Heesbeen werd gewisseld. Voor hem kwam O19-speler Marvin Renfurm binnen de lijnen. Roda domineerde in de tweede helft en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Opeens was daar Menno Majolee. Net als bij de eerste goal ging hier een inschattingsfout van de keeper aan vooraf. Menno reageerde attent en maakte de verdiende 1-1. Nog een kwartier te gaan. Mitchell van der Veer kreeg een zware (niet bestrafte) overtreding te verwerken en moest worden vervangen door Stefan van Ginkel. Ondanks het overwicht (al kreeg Breukelen ook nog 1 levensgrote kans) wist Roda niet meer te scoren. Op basis van de tweede helft had Roda drie punten verdiend, maar er moet gezegd worden dat het in het begin ook 2-0 of zelfs 3-0 had kunnen staan. Door de weelde van het bovenin meedraaien een ietwat teleurstellend resultaat, maar aan de andere kant blijft Zaterdag1 het met de huidige stand verrassend goed doen in deze sterke eerste klasse. Komende week willen we de eerste seizoenshelft afsluiten met een driepunter thuis tegen Zwaluwen ’30. We hopen uiteraard op een vol Burgemeester Buining Sportpark! Aanvang: 15.00 uur