Dinsdag 12 december werden de eerste complimenten uitgereikt aan jonge mantelzorgers
Dinsdag 12 december werden de eerste complimenten uitgereikt aan jonge mantelzorgers Lariks

Waardering voor jonge mantelzorgers

17 december 2018 om 09:59 lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 12, maandag 17 en donderdag 20 december worden door Lariks de FF tijd voor iets leuks waardebonnen uitgereikt aan jonge mantelzorgers in de gemeente Leusden.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren tot 18 jaar die zich regelmatig zorgen maken, soms zorg moeten missen en extra belast zijn met zorgtaken voor een ouder, broer of zus met een chronische ziekte of beperking, verslaving of psychische problemen.Voor veel van deze jonge mantelzorgers is het de gewoonste zaak van de wereld dat ze voor iemand zorgen. Maar dat is het niet. Daarom is er in de gemeente Leusden FF tijd voor iets leuks!, ofwel waardering en aandacht voor jonge mantelzorgers.

Lariks is de plek voor ondersteuning aan jonge mantelzorgers. Naast het mantelzorgcompliment biedt Lariks hulp bij vragen of zorgen, en worden er regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Van samen pizza eten en bowlen tot een grafitti workshop. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de jonge mantelzorgers ervaringen uitwisselen, vragen stellen aan consulenten van Lariks en gewoon een leuke tijd hebben met kinderen en jongeren die opgroeien in vergelijkbare thuissituaties.

Meer weten? Kijk op www.sociaalplein-leusden.nl of neem contact op met Lariks via mantelzorg@lariks-leusden.nl of bel: 033 303 44 44

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie