Op woensdagavond is er een gezellige avond voor bewoners van woonzorgcentrum Nijestede.
Op woensdagavond is er een gezellige avond voor bewoners van woonzorgcentrum Nijestede. Stadsboerderij de Vosheuvel

Lichtjesavond op begraafplaats Rusthof

21 december 2018 om 07:12 lokaal

LEUSDEN Op Kerstavond wordt er bij begraafplaats Rusthof, aan de Dodeweg 31 in Leusden, weer de jaarlijks terugkerende lichtjesavond gehouden, tussen 16.00 en 19.30 uur. Ook dit jaar verwacht de organisatie meer dan drieduizend bezoekers.

Lisan van Hees vertelt hoe de avond eruit zal zien: ,,De lanen zijn verlicht met kaarsen en de gebouwen zijn in kleuren aangelicht. Bezoekers worden ontvangen met koffie, thee, glühwein of erwtensoep. Honderden marshmallows zijn ingekocht voor de kinderen om boven de vuurkorven te roosteren. Het Veenendaalse koor 'Prove it' zingt vanaf het podium op het voorplein sfeervolle liederen."

GEMIS EN SAAMHORIGHEID In de aula is het mogelijk om in serene stilte een waxinelichtje aan te steken en te plaatsen in een groot aluminium hart. Iedereen kan een grafkaarsje krijgen om op het graf van zijn of haar dierbare te plaatsen. Een transparante kerstbal kan worden opgehangen in onze speciale kerstboom, met een zelf geschreven wenskaartje. ,,Het gemis van je overleden dierbare is tijdens de feestdagen meer voelbaar dan anders. Dit gemis is voelbaar op kerstavond op Rusthof, maar je voelt ook saamhorigheid en warmte. Deze avond maakt herdenken mogelijk."

Meer dan de helft van de medewerkers van Rusthof en de vrijwilligers van de Vereniging 'Vrienden van Rusthof' maken deze avond mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie