Wethouder Erik van Beurden speldde art director Margareth Degeling van MAC House de kunstprijs op.
Wethouder Erik van Beurden speldde art director Margareth Degeling van MAC House de kunstprijs op. M.A.C. House Leusden

Kunstprijs bij MAC uitgereikt

23 januari 2019 om 07:02 lokaal

LEUSDEN Sinds zondag is er bij het Museum voor Hedendaagse Kunst aan de Dalmatië 5 een nieuwe expositie te zien. De samenstelling van de expositie was in handen van de Art director van het M.A.C. House Margareth Degeling. De expositie bestaat uit het educatieproject 'Veranderend Landschap en Rivieren Landschap' en twee thematentoonstellingen: een solo tentoonstelling van Ruth van de Pol en een groepsexpositie: 14 editie Int. Kunst Project DIN A4.

Mariska Stehouwer

Degeling geeft aan dat het educatieproject voor jong en oud is: ,,De belangrijkste doelstelling van een educatie project voor jong en oud is dat er tussen museumpubliek, tijdens het bezoeken van de tentoonstellingen, discussies op gang worden gebracht met betrekking tot duurzaamheid en milieu.

Het gaat om bewustwording en onderzoek naar eigen verantwoordelijkheid en dan ontstaat vanzelf de vraag of en hoe men een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan een meer duurzame samenleving. Wij proberen de scholen bij dit project te betrekken, omdat wij het belangrijk vinden en de mogelijkheid willen bieden, mensen op jonge leeftijd in aanraking te brengen met Hedendaagse Beeldende Kunst."

Het ontstaansproces van een educatieproject met bijbehorende tentoonstellingen is heel organisch, zegt de Art director. ,,Al werkende kwam ik toevallig de korte video film 'Maas Mijmeringen' tegen van Ruth van de Pol. Ook zag ik een aantal werken van haar, waarvan in één oogopslag duidelijk was dat deze een museale kwaliteit hebben. Als vanzelf ontstaat dan het thema met een selectie van kunstwerken op kwaliteit en artistieke inhoud en een eigen uitwerking naar een educatieproject."

De wethouder van Cultuur, Erik van Beurden verraste Degeling in november nog door haar voor te dragen voor de kunstprijs Gouden K. ,,Ik had er geen idee van dat B&W zich hiermee bezighouden. De toekenning van de Kunstprijs betekent een grote opsteker en waardering voor het Museum met al haar projecten."

Meer informatie: www.lacasaholandesa.org. De expositie is te zien tot en met 24 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie