Afbeelding
OBS De Bongerd

Bongerd verrast voedselbank met opbrengst kerstmarkt

28 januari 2019 om 16:17 lokaal

LEUSDEN Het is alweer even geleden dat Leusden in kerstster verkeerde, maar half januari kon basisschool De Bongerd nog een verlaat kerstgeschenk aanbieden aan Voedselbank Leusden.

Vlak voor de kerstvakantie hebben alle leerlingen van de Bongerd hun eigen speelgoed en zelfgemaakte kerstartikelen verkocht om geld in te zamelen voor de voedselbank. En nu mochten meester Adrie en enkele leerlingen de opbrengst bekendmaken. Henk van de Wolde kwam de grote cheque met ter waarde van 1200 euro in ontvangst nemen bij de kinderen op school.

OVERROMPELD ,,We zijn echt overvallen met het bedrag", zegt Van de Wolde. ,,Ik heb zelf de markt bezocht en het was er druk en gezellig. We zijn heel blij met het bedrag. Hiermee kunnen we het standaard pakket de komende tijd mooi aanvullen met verse producten zoals vis, kip, groenten en fruit. We zijn echt overrompeld. Vorig jaar kregen we ook een mooie bijdrage van basisschool De Holm en nu dit. We zijn er erg mee ingenomen."

DOELSTELLING De voedselbank vindt het mooi dat kinderen hun eigen speelgoed hebben verkocht om andere kinderen te helpen. ,,Dat past goed bij onze doelstelling. Naast de verstrekking van voedsel is het ook ons doel verspilling tegen te gaan in Nederland. In april zullen wij daarom waarschijnlijk nog een gastles verzorgen op De Bongerd."

De Bongerd zit intussen niet stil. Er wordt momenteel onderzocht of het speelgoed dat niet verkocht is, naar de speelgoedbank in Amersfoort kan.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie