Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Koningin Máxima vermaakt zich in Leusden tijdens werkbezoek

29 januari 2019 om 12:05 lokaal

LEUSDEN Dinsdagochtend om precies half elf betrad Koningin Máxima de loper die was uitgelegd voor de ingang van AFAS Software. Behalve een adjudant en een hofdame werd ze vergezeld door de directeur van de Nederlandse Bank, Klaas Knot. Het betrof een werkbezoek zoals er tientallen per jaar plaats vinden. Vorig jaar won het bedrijf de innovatieprijs Koning Willem 1, waarvan Máxima erevoorzitter is. Een goed gebruik is dat ze een bezoek brengt aan de prijswinnaars.

Voor het bezoek was anderhalf uur uitgetrokken. Toch bleek de tijd voldoende om de belangstellende Koningin een goed inzicht te geven van het bedrijf. Ruim een half uur werd gesproken met de twee oprichters van AFAS, Piet Mars en Ton van der Veld maar ook met de huidige CEO Bas van der Veldt en de financieel directeur Arnold Mars.

Tijdens de rondgang door het bedrijf werd niet alleen aandacht besteed aan de technische afdelingen. Ook schoonmaakster Betti Sonderman kreeg de gelegenheid om uit te leggen hoe automatisering haar werk leuker en efficiënter maakt. Gastheer Bas van der Velt zei na afloop verrast te zijn door de nieuwsgierigheid en het enthousiasme van de Koningin. ,,Ze had zich goed voorbereid en had zich verdiept in het jaarverslag en de jaarcijfers."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie