De dichter en de vamp: Te Winkel en Daen.
De dichter en de vamp: Te Winkel en Daen. Willem Eelman PM

Te Winkel geeft dichtles op Huishoudbeurs

4 februari 2019 om 09:55 Sport/sport Deel je nieuws

AMSTERDAM/LEUSDEN – Gerhard te Winkel (oud-stadsdichter van Leusden) en Liza Daen gaan de bezoekers van de Huishoudbeurs les geven in het schrijven van erotische gedichten. ‘De deelnemers schrijven een mooi of opwindend of geil gedicht voor hun partner,’ zegt Gerhard te Winkel, oud stadsdichter van Leusden. ‘Dat is een mooi en onvergetelijk cadeau.’ De cursus op deze beurs zorgt voor verraste en vrolijke reacties.

 

De Huishoudbeurs staat dit jaar in het teken van Liefde en Lust. Op de beurs in de RAI komt een ‘Plein der Lusten’. Dat is de plek waar Daen en Te Winkel hun cursus geven.

‘Daen en ik hebben de cursus al een aantal keren gegeven. Er komen altijd mooie en prikkelende gedichten uit,’ vertelt Te Winkel. Daen is een ervaren schrijfster van erotische teksten. Te Winkel is stadsdichter van Leusden geweest en ontwikkelt als cultureel ondernemer projecten met poëzie, video, theater en muziek.

Hoewel erotiek al eeuwen lang een normaal onderwerp in de literatuur is, krijgen de cursusleiders vaak verbaasde reacties op hun lessen. Deze cursus op de Huishoudbeurs zorgt voor veel lacherige reacties.

‘Ik snap dat niet,’ aldus Te Winkel. ‘Waarom zouden de bezoekers van de Huishoudbeurs geen erotische poëzie schrijven?’

Door associatie-oefeningen en andere technieken gaan de deelnemers gedichten schrijven. ‘Iedereen kent erotiek en iedereen kan zo’n gedicht schrijven. Ik merk wel dat sommige mensen het best eng vinden. Wij zorgen voor een vertrouwde omgeving,’ zegt Te Winkel.

Samen met Daen en een aantal schrijvende vrienden staat hij vanaf 16 februari op de Huishoudbeurs om les te geven. Ik denk dat veel bezoekers onze lessen erg gaan waarderen. Veel mensen willen een cadeau voor hun partner meenemen van de beurs. Aftershave, een taartje of een stropdas is wat afgezaagd. ‘Dit is een persoonlijk cadeau,’ glimlacht Te Winkel. ‘De deelneemsters kunnen hun partners blij maken.’

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie