Afbeelding
Ronald Borghardt

Wethouder Vos maakt winnaar van fietsactie bekend

4 februari 2019 om 13:06 lokaal

LEUSDEN Wethouder Wim Vos van de gemeente Leusden mocht donderdag tijdens het Werkatelier Ga toch fietsen! de winnaar van de hoofdprijs van de Instagramactie #maandagsmooiste van 033opdefiets bekendmaken. Jana Gielen uit Amersfoort won een cheque ter waarde van 1500 euro voor een elektrische fiets. 

Acht weken lang brachten fietsers in Leusden en Amersfoort hun fietspad in beeld. Zij posten hun mooiste foto's op Instagram onder de hashtags #maandagsmooiste en #033opdefiets. Iedere week was er een weekwinnaar die een diner voor twee won, in te wisselen bij Stadscafé in Amersfoort. De weekwinnaars maakten ook kans op de hoofdprijs, een elektrische fiets. VBC Notarissen uit Amersfoort trok de winnaar van de hoofdprijs en dat werd de Amersfoortse Jana Gielen. 

WERKATELIER Tijdens het Werkatelier Ga toch fietsen! bogen zo'n 20 Leusdenaren en Amersfoorters, inwoners , fietsers, werkenden, pensionado's en ondernemers uit alle geledingen van de samenleving, zich over de vraag hoe het fietsen verder te stimuleren en met name in het sociaal domein: Waarom fietsen mensen niet? Welke problemen en oplossingen zijn er en welke nieuwe ideeën zijn kansrijk om verder te ontwikkelen?  

IDEEËN Nieuwe ideeën werden gepitcht, zoals fietslessen geven op een bestaand parcours met gewone fietsen en e-bikes. En vervolgens tochtjes organiseren. ,,Goed om te bewegen, de regio te leren kennen en sociaal. De regio promoten als fietsregio door het zelf te laten zien. Een autoluwe binnenstad hoort daarbij. Je opa of oma vragen om een stukje te gaan fietsen, de fiets naar je werk dag, de eerste Amersfoortse deelfiets en betaal met een verhaal. Allemaal ideeën die bijdragen aan een sociale en leefbare regio met de fiets in de hoofdrol", aldus 033opdefiets.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie