Plekjes voor boomplantdag gezocht

17 februari 2019 om 07:15 lokaal

LEUSDEN De gemeente Leusden en De Groene Belevenis en Sight Landscaping zijn ook dit jaar weer op zoek naar de beste locaties om Leusden met extra bomen groener te maken. Iedereen kan tot 27 februari een geschikte plek voor een boom aanmelden. De drie partijen bekijken of daar tijdens de Nationale Boomfeestdag op 13 maart ook daadwerkelijk een boom kan worden geplant.

Inwoners van Leusden, scholen, sportverenigingen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties kennen hun eigen omgeving het best. Zij weten bijvoorbeeld waar een braakliggend veldje, een saai betegeld (school)plein of een groen hoekje is dat nog wel een boom kan gebruiken. Checken of de uitgekozen plek voor een boom voldoet aan de criteria kan op website www.onzebuitenruimte.nl. Gevraagd wordt onder meer om met de omwonenden af te stemmen of zij ook graag een boom op de gekozen plek zien. Als dat akkoord is kan een aanvraag vóór 27 februari naar bomen@leusden.nl worden gemaild.

Per inwoner, school of organisatie kan één boom of plek worden aangemeld. De gemeente Leusden en Sight Landscaping bepalen aan de hand van de criteria of de boom daadwerkelijk geplant kan worden.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie