Afbeelding
ANP Foto

Meer blauwe zones bij winkelcentrum Hamershof

13 februari 2019 om 13:49 lokaal

LEUSDEN Voor het parkeren in winkelcentrum Hamershof in Leusden is per 1 maart een blauwe kaart vereist, zo meldt de gemeente Leusden in een persbericht. ,,Concreet betekent dit voor klanten en bezoekers dat zij dichterbij de winkels kunnen parkeren, minder lang naar een parkeerplekje hoeven te zoeken en maximaal drie uur onbezorgd en gratis kunnen (blijven) parkeren". 

Op 302 parkeerplaatsen moet vanaf 1 maart verplicht een parkeerschijf worden gebruikt. In het gebied blijven er 617 plekken voor bewoners en andere langparkeerders over. Negentien plaatsen nabij de Spinnerij zijn voor vergunninghouders.

De blauwe zone wordt ingevoerd op de volgende parkeerterreinen: De Mulderij (60 plaatsen), De Smidse (boven vrij, onder 77 plaatsen blauwe zone), De Smidse bij De Korf/De Tuin (61 plaatsen), De Twijnderij blijft boven vrij en in het onderste voorste deel komen 63 'blauwe' plaatse, Kramershilt (41 plaatsen).

,,Het blijkt dat de parkeerdruk in en rond de Hamershof op sommige plaatsen en tijdstippen hoog is, terwijl elders in het gebied wel ruimte is. We kunnen de druk veel beter spreiden over het gebied. Ik ben blij en heel tevreden dat we in goed overleg met alle partijen voor het gebied een blauwe zone voor parkeren kunnen instellen", aldus projectwethouder Patrick Kiel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie