Echtpaar Bruijn-van der Giessen: 65 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig samen.
Echtpaar Bruijn-van der Giessen: 65 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig samen. Foto Rinus van Denderen

Felicitaties voor briljanten echtpaar

16 februari 2019 om 07:16 lokaal

LEUSDEN Al 41 jaar woont het echtpaar Bruijn-van der Giessen in Leusden. Toen ze hiernaar toe kwamen waren de echtgenoten 24 jaar getrouwd. Een snelle rekensom leert dat hun huwelijk inmiddels 65 jaar stand houdt.

Dat is geen dagelijkse kost en een dag voor Valentijnsdag kregen de jubilarissen bezoek van burgemeester Gerolf Bouwmeester die namens het gemeentebestuur de felicitaties overbracht. De briljanten mijlpaal in hun huwelijk was officieel op 10 februari.

De heer Bruijn is in 1926 in Enkhuizen geboren. Tijdens zijn dienstplicht is hij naar Nederlands Indië geweest, daarna werkte hij als zelfstandig ondernemer in de kantoormachinehandel.

Mevrouw Bruijn-van der Giessen is in 1931 in Scheveningen geboren. Zij werkte bij het Ministerie van Sociale Zaken en vanaf hun bruiloft in 1954 in het bedrijf van haar man. Toen de kinderen ouder waren, ging ze in de thuiszorg werken, tot haar 65e.

De twee Leusdenaren hebben elkaar in Rijswijk leren kennen en kregen vijf kinderen. In 1978 kwam het gezin in Leusden wonen. De familie is inmiddels uitgebreid met veertien kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en veel aanhang.

Beiden hebben veel hobby's. De heer Bruijn interesseert zicht voor de Nederlandse geschiedenis, fietste vroeger veel door de omgeving en maakte cryptogrammen. Mevrouw puzzelt graag, leest, breit en fietst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie