Bezoekers na afloop van de voorlichtingsbijeenkomst over smartphones bij AFAS
Bezoekers na afloop van de voorlichtingsbijeenkomst over smartphones bij AFAS Jan Luteijn

Geslaagde voorlichtingsmiddag over smartphones en e-health bij AFAS

28 februari 2019 om 17:41 lokaal Deel je nieuws

Dankzij de medewerking van het Leusdense Familiebedrijf AFAS Software bezochten op donderdag 28 februari ruim tweehonderd (oud-)cursisten van SeniorWeb / Gilde Leusden een informatieve middag met als thema e-health en het gebruik van de smartphone door senioren.

Na de door AFAS aangeboden lunch werd het programma geopend door Robbert de Ruijter van AFAS, die het werkterrein en de filosofie van AFAS beschreef en een beeld schetste van de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf in Leusden. Ook ging hij in op een aantal nuttige toepassingen van de smertphone.

Vervolgens geven Deetje de Vries en Ate Svoltus van SeniorWeb/ Gilde Leusdeneen presentatie over e-health en met name wat dit voor senioren kan betekenen. Er bestaan al vele toepassingen, bijvoorbeeld om je patientendossier in te zien, afspraken met het ziekenhuis of de huisarts in te plannen, enz. .

In een on-line quiz op de smartphone werd vervolgens de kennis van de aanwezigen over een aantal digitale zaken getest. Hans Straatman en Jan Luteijn van SeniorWeb gaven een demonstratie van de digitale assistent op de smartphone en hoe je allerlei apparaten op afstand met je smartphone kunt bedienen, zoals je verlichting en je robotstofzuiger.

Hermien Gierman, voorzitter van Gilde Leusden, bedankte tenslotte AFAS voor de gastvrijheid en alle presentatoren en andere vrijwilligers van SeniorWeb en Gilde Leusden voor hun bijdrage. De bijeenkomst werd afgesloten met een drankje in het bedrijfsrestaurant van AFAS.

Heeft u ook belangstelling om één van de tablet- of computercursussen van Gilde Leusden te volgen? Het cursusprogramma kunt u vinden op www.gildeleusden.nl. Voor informatie en inschrijven kunt u ook iedere maandag tussen 10 en 12 uur terecht in de bibliotheek in Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie