Open dag De Glind
Open dag De Glind Rudolphstichting

Kom kijken in Jeugddorp De Glind!

6 maart 2019 om 13:26 lokaal Deel je nieuws

Jeugddorp De Glind doet mee aan de landelijke week van Zorg en Welzijn en houdt een Open Dag op zaterdag 16 maart. Het dorp organiseert van 11.00-15.00 uur een leuke dag voor jong en oud. Bezoekers kunnen binnenkijken in (nieuwbouw)gezinshuizen, een logeerhuis of een leefgroep. Er is een spannende roofvogelshow bij de Donnerschool, die ’s middags geopend is.

In Jeugddorp De Glind worden al decennialang uithuisgeplaatste kinderen opgevangen. De Glind is een gewoon, klein, groen dorp, horend bij de gemeente Barneveld. Van de circa 150 huishoudens die het dorp telt, bieden 28 gezinnen huiselijke, maar ook professionele woonopvang aan kinderen en jongeren met een complexe zorgvraag. Gezinshuisouders vangen in een gewoon huis 3 tot 6 uithuisgeplaatste kinderen op. In het dorp zijn veel vrijetijdsvoorzieningen. Ook is de Donnerschool hier gevestigd.

De open dag van het Jeugddorp is een samenwerking tussen zorgaanbieders die er actief zijn, gezinshuizen, onderwijs, ondernemers en maatschappelijke organisaties van De Glind. Centrale plek van de open dag is het dorpscentrum Glindster, Rudolphlaan 2. Daar zijn alle Glindse organisaties vertegenwoordigd en is ontvangst met koffie. Plattegrond en programma zijn hier verkrijgbaar en er staat een springkussen. Ook rondleidingen starten vanaf dit punt.

Meer informatie en programmatijden: www.glind.nl/opendag/

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie