Afbeelding
Sofie Stehouwer

Tweede Wijkfeest Vier de Lente

24 maart 2019 om 08:37 lokaal

LEUSDEN Het succes van de eerste editie van het Wijkfeest Vier de Lente in 2018, waarbij bewoners van Leusden-Zuid en de Tabaksteeg elkaar ontmoeten op het Maximaplein onder het genot van een stralende zon, zijn de organiserende vrijwilligers niet vergeten. Een tweede editie van het wijkfeest wordt daarom voorbereid en vindt zaterdag 30 maart plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Om 12.00 uur is er eerst de opruimactie Schoon Maximaplein waarbij wijkbewoners, grotendeels basisschoolleerlingen, vuilniszakken vol afval verzamelen die zij in hun buurt tegenkomen.

Bezoekers krijgen een flyer met plattegrond en planning uitgereikt zodat alle activiteiten makkelijk gevonden kunnen worden en er niets over het hoofd gezien wordt. Nieuw dit jaar is de puzzeltocht waarbij er rondom het Maximaplein gespeurd moet worden. Er worden diverse attracties, waaronder een stormbaan, voor de jeugd geplaatst. Midden op het Maximaplein komt een podium met diverse optredens van Studio Pauline, Impala, de FitHub en Jeanine Essensya Yoga. Yoga workshops zijn ook in zaal Bloem te vinden. De gymzaal is omgetoverd tot ondernemersplein met diverse ondernemers uit de wijk, maar ook bijvoorbeeld de Historische Kring, het Gastenhuis, Sight landscaping en de Dorpskerk. Ook is er een proeverij en komt de Sushi meester langs. Net als vorig jaar is op de eerste etage van Antares het Tech Lab aanwezig met een greenscreen en informatie over de droneworkshop en CoderDojo. Via Crea ZeT zijn er creatieve workshops te volgen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie