Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Steeds meer animo voor Ploegdag

7 april 2019 om 14:17 lokaal

ACHTERVELD De jaarlijkse ploegdag bij boerderij Groot Zandbrink wordt ieder jaar mooier. Op een akker aan de Asschatterweg waren afgelopen zaterdag maar liefst 17 aanspanningen tegelijk bezig met de ploegwedstrijd met paarden. Er waren zelfs deelnemers uit Ameland over en dat in combinatie met steeds meer deelnemers is de basis voor een mogelijk toekomstig Nationaal Kampioenschap ploegen met paarden.

Arnoud J Spaaij 

In de loop van de tijd is er op deze dag van alles en nog wat te beleven bij gekomen. Voor kinderen is er mogelijkheid met allerlei dieren kennis te maken en op het erf van Groot Zandbrink zijn er meer en meer oude ambachten te bewonderen.

Dit jaar was er ook de Eendaagse van Leusden, een wandel- en fietstocht die is geïntroduceerd nadat Leusden de titel Wandelgemeente van het jaar 2017 binnenhaalde. De voorjaarswandeling en fietstocht wordt georganiseerd vanaf Groot Zandbrink samen met de VVV Leusden. De natuur- en cultuurhistorische wandeling van 19 km bracht de deelnemers langs de nieuwe ecologische verbindingszone de Modderbeek en over het landgoed van Heerlijkheid Stoutenburg. Naast de lange afstand kon ook voor diverse andere kortere routes gekozen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie