Afbeelding
Frits van Breda

Twintigste Open Atelier Route

8 april 2019 om 09:20 lokaal

LEUDEN De twintigste Open Atelier Route 2019 wordt komend weekend in de omgeving van Leusden en Woudenberg gehouden. De overzichtsexpositie vindt dit jaar plaats in het Huis van Leusden (het gemeentehuis) op vrijdagavond 12 april.

Er doen 65 kunstenaars mee aan deze jubileumeditie, verspreid over 38 ateliers. Op vrijdagavond trapt de de burgemeester van Leusden, Gerlof Bouwmeester, het kunstweekend af. De overzichtsexpositie is zaterdag 13 april van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 14 april van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

JONG TALENT Nieuw dit jaar is de tentoonstelling van Jong Talent. Kunstenaars in de leeftijd van 15 tot 21 jaar presenteren hun kunst in de Roskam, te Achterveld. Jong Talent is ontstaan om jongeren een podium te geven. Zij volgen workshops en maken één groot, gezamenlijk kunstwerk.

In het kunstweekend is er van alles te zien voor elke leeftijd. Er is een route die per fiets afgelegd kan worden om zoveel mogelijk ateliers en kunstwerken te bezichtigen. Voor de jeugd valt er dit weekend ook een aardige prijs te halen. Zo is er een workshop schilderen van Evelien Kooloos te winnen voor de hele klas. Daarnaast kun je overal een kopje koffie met iets lekkers halen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie