Afbeelding
Rinus van Denderen

Bijzondere editie van Open Atelier Route

12 april 2019 om 07:11 lokaal

LEUSDEN In Leusden en Woudenberg vindt dit weekend de Open Atelier Route (OAR) plaats. De overzichtsexpositie is dit jaar te zien in het Huis van Leusden aan 't Erf op vrijdagavond 12 april.

Dit jaar viert de OAR haar twintigste jubileum editie. Er doen 65 kunstenaars mee, verspreid over 38 ateliers. Op vrijdagavond trapt de de burgemeester van Leusden, Gerlof Bouwmeester, het kunstweekend af. De overzichtsexpositie is zaterdag 13 april van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 14 april van 12.00 tot 17.00 uur geopend.
Nieuw dit jaar is de tentoonstelling van Jong Talent. Kunstenaars in de leeftijd van 15 tot 21 jaar presenteren hun kunst in de Roskam in Achterveld. Jong Talent is ontstaan om jongeren een podium te geven. Zij volgen workshops en maken één groot, gezamenlijk kunstwerk.

In het kunstweekend is er van alles te zien voor elke leeftijd. Er is een route die per fiets afgelegd kan worden om zoveel mogelijk ateliers en kunstwerken te bezichtigen. Ook is er voor de jeugd een workshop schilderen van Evelien Kooloos te winnen voor de hele klas.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie