Afbeelding
Provincie Utrecht

Tweeënhalf miljoen euro van provincie voor innovatie landbouw

23 april 2019 om 16:06 Nieuws

LEUSDEN De provincie Utrecht stelt, namens Europa, op 27 mei in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) drie nieuwe subsidieregelingen open: Kennisoverdracht, Samenwerking voor innovaties en Fysieke investeringen. De 2,5 miljoen subsidie is beschikbaar voor Utrechtse agrariërs om te kunnen vernieuwen, verduurzamen en innoveren. Met als doel een leefbaar, kwalitatief en concurrerend platteland.

Om de innovatie- en concurrentiekracht van de Utrechtse landbouw te versterken, is de provincie Utrecht, namens Europa, op zoek naar kennisaanbieders die nieuwe kennis en innovatieve maatregelen willen verspreiden. Het gaat hier om kennisoverdracht aan grote groepen landbouwondernemers via trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties. De subsidieregeling Kennisoverdracht opent op 27 mei 2019 om 9.00 uur en sluit op 5 juli 2019 om 17.00 uur.

INNOVATIES Projectmatige samenwerkingsverbanden die een innovatie voor de landbouw verder willen brengen met als doel een beproefd en marktrijp prototype op te leveren, kunnen aanspraak maken op deze regeling. De subsidieregeling Samenwerking voor innovaties opent op 27 mei 2019 om 9.00 uur en sluit op 26 juli 2019 om 17.00 uur.

FYSIEKE INVESTERINGEN De provincie Utrecht stimuleert investeringen in systemen, installaties en machines die bij koplopers al in gebruik zijn, maar die nog onvoldoende door een grotere groep wordt toegepast. De subsidieregeling Fysieke investeringen opent op 27 mei 2019 om 9.00 uur en sluit op 26 augustus om 17.00 uur.

De provincie organiseert een drietal gratis informatiebijeenkomsten over de subsidies. Meer informatie hierover op de website van de provincie Utrecht.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie