Vier medailles Siem Budding (15) bij Horseback Archery

21 mei 2019 om 20:24 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend reed Siem, 15 jaar, uit Leusden de Grand Prix en World Cup boogschieten te paard in Pomaz, Hongarije. Om zich goed op de wedstrijd voor te bereiden trainde hij vooraf in Pomaz met trainers uit Bulgarije, Iran en Hongarije.

Op de Hongaarse track behaalde hij een Nederlands en persoonlijk record met 152,71 punten. Daarmee verzekerde hij zich van een plek in de finale van zondag, de Extreme Hungarian. In het junioren klassement won hij brons met deze score.

Op de Koreaanse track won hij zilver, net als op de Poolse track en in het algemene klassement junioren. In het gemengde klassement kwam hij op de tiende plaats terecht. Een mooie prestatie voor deze jonge boogschutter te paard, die nu twee jaar serieus bezig is met deze sport en zijn vaste trainingslocatie in Maarsbergen heeft.