Afbeelding
Frits van Breda

Kooikersgracht zonder water

6 juni 2019 om 17:02 lokaal

LEUSDEN Het is even wennen maar de Kooikersgracht is alleen nog maar een straatnaam. Woensdag is een ploeg tot bijna middernacht in de weer geweest om de nog aanwezige vissen te vangen om ze even verderop weer de vrijheid te geven in helder water. Een dag later werd met voortvarendheid de voormalige gracht gedempt. Omdat er grote hoeveelheden zand aangevoerd werden via de Smidse moesten er maatregelen genomen worden om bijvoorbeeld de Korf en de naastliggende parkeergarage bereikbaar te houden. Verkeersregelaars zorgden er voor dat alles vlekkeloos verliep.

Frits van Breda 

Voorlopig blijven er één of twee verkeersregelaars betrokken bij de werkzaamheden. Als de gracht gevuld is met zand wordt de ontstane ruimte gebruikt voor de opslag van bouwmaterialen en gereedschappen. De aanvoer van de materialen zal voorlopig ook de nodige verkeershinder met zich mee brengen. De materialen die zich nog bevinden rond het Huis van Leusden zullen verplaatst worden naar de Kooikersgracht zodat 't Erf er uit gaat zien zoals de architect dat heeft bedacht.

Naar verwachting zal de Kooikersgracht een jaar lang gebruikt worden als opslagruimte. De bestrating van 't Plein is inmiddels begonnen bij Restaurant de Buurman. Eigenaar en medewerkers zijn met vakantie gegaan om de werklieden alle ruimte te geven.

Na 't Plein is de Grutterij aan de beurt voor een grondige renovatie. De Kooikersgracht zal dus nog even moeten wachten omdat zo lang mogelijk gebruik gemaakt wordt van de opslagruimte.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie