Carlos Genders (VVD): ,,Als raadslid altijd vooruit blijven kijken.
Carlos Genders (VVD): ,,Als raadslid altijd vooruit blijven kijken." Prive

'Nieuwe plannen blijven smeden'

6 juli 2019 om 07:55 lokaal

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een lid van de gemeenteraad aan het woord over een item dat hij of zij zelf heeft gekozen. Deze week Carlos Genders van de VVD over 'toen en nu'.

,,What's next? Als raadslid kijk je vrijwel altijd vooruit. Er komen voorstellen van het college op je af en heel soms neemt de raad zelf het initiatief. Alles wat we doen, doen we vóór en ook steeds meer mét onze inwoners. Goed om eens terug te kijken naar een paar dossiers waar ik zelf mee te maken heb gehad sinds ik namens de VVD in de gemeenteraad van Leusden plaats mocht nemen. Van daaruit een blik richting de toekomst."

INFRASTRUCTUUR ,,De reconstructie van Hamersveldseweg-Noord was een van mijn eerste dossiers. Als ik er nu rijd, kijk ik met enige trots terug op het besluit van toen. Er ligt een prachtige centrale 'dorpsstraat'. De discussie met bewoners was vooral technisch van aard."

FIETSPAD ,,Het fietspad langs de Asschatterweg had wat meer voeten in de aarde. Er is lang discussie gevoerd over waar het precies moest komen en daarna moest grond worden aangekocht van heel veel aanwonenden. Het fietspad oogt nu alsof het vanzelf spreekt. Het is een belangrijke veilige verbinding voor forensen, schoolgaande jeugd en recreanten."

,,Het besluit tot aanleg van het fietspad Hamersveldseweg-Zuid tot aan de Leusbroekerweg werd aanzienlijk sneller genomen. Er was eerst nog discussie over de gezondheidstoestand van de bomen en de plaats van het pad, maar uiteindelijk is er verrassend snel een mooi stukje rechte 'fietssnelweg' gekomen. Ik hoop dat deze versnelling dóórzet en we nog deze periode een fietssnelweg krijgen."

WINKELEN ,,In 2013 bekrachtigde de Eerste Kamer het besluit van de Tweede Kamer om gemeenten zelf te laten bepalen wanneer de winkels open mogen. Ik heb toen zelf getrokken aan een initiatiefvoorstel om het mogelijk te maken dat de winkels in Leusden op zondag open mogen. Mooi dat dit gelukt is en veel mensen trekt, ook vanuit omliggende gemeenten. Dat draagt bij aan de levendigheid van onze centra. Misschien gaan er in de toekomst meer winkels open en komen er ook op zondag versgebakken broodjes te koop."

BIEZENKAMP ,,Tegelijk liep al de vernieuwing van de Biezenkamp. Opeenvolgende raden hebben hun nek uitgestoken en er was een actieve dialoog met aanwonenden. Het resultaat is ernaar: het is een mooi plein en de panden raken langzaam maar zeker gevuld."

,,De raad heeft ook de investering in de Hamershof gestart. 't Erf ziet er alweer eigentijds uit en ook de woningen en winkels ondergaan nu een verfrissende facelift; iedereen doet méé. De fonteintjes zijn nu met warm weer al een grote hit. Voor de nabije toekomst hebben we ook andere, nieuwe functies nodig om onze centra vitaal te houden. Ik zie uit naar die toekomst, want ik weet dat het deze en ook de volgende raden gaat lukken om Leusden de mooie plaats te laten blijven die het is."

Carlos Genders, gemeenteraadslid namens de VVD.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie