Afbeelding
Biezenkamp

Werkzaamheden renovatie U-blok worden hervat

2 juli 2019 om 14:05 lokaal

LEUSDEN De gemeente gaat verder met de renovatie van het zogeheten U-blok in De Biezenkamp.

Enkele jaren geleden is het zogeheten U-blok in winkelcentrum De Biezenkamp gerenoveerd. De winkelpuien en luifels zijn vervangen, de gevel is geïsoleerd en gestuukt, de dakgoten vervangen en er zijn markiezen geplaatst. Een deel van het U-blok kon toen echter niet worden meegenomen in het werk omdat hierover geen overeenstemming bereikt kon worden met de eigenaren van de bovenwoning op die plek en zij zich niet lieten uitkopen. De andere helft bleef vanwege hun weigering daarom in de oude staat. De jarenlange vertraging die het geschil tot gevolg had, dreef winkeliers en bewoners tot wanhoop.

Tijdens de VVE-vergadering van 24 juni 2019 is echter consensus bereikt en is unaniem besloten om ook dit gedeelte van de gevel van het U-blok te renoveren in dezelfde stijl als het overige deel van het pand. Op basis hiervan worden nu de afspraken gemaakt met de aannemer, zo laat de gemeente weten. De verwachting is dat de werkzaamheden rond september 2019 kunnen starten.

De grondige vernieuwing van het winkelcentrum werd eind vorig jaar voltooid. Het oubollige wijkwinkelcentrum onderging een metamorfose met de omvangrijke sloop en nieuwbouw van winkels en woningen.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie