AMSTERDAM - een bruidsboeket voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking. ANP JEROEN VAN DER MEYDE
AMSTERDAM - een bruidsboeket voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking. ANP JEROEN VAN DER MEYDE ©Fotogeniek: Jeroen van der Meyde

Geert en Carla Heijting-de Graaf vieren diamanten huwelijk

8 juli 2019 om 17:30 lokaal

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester bezocht maandag 8 juli het echtpaar Heijting-de Graaf, want zij waren die dag precies 60 jaar getrouwd.

De Geert Heijting is geboren op 31 augustus 1937 in Arnhem. Hij groeide op bij zijn opa en oma op de boerderij in Renkum. Na zijn schooltijd werkte hij in een boekhandel in Wageningen totdat hij in militaire dienst moest. Hij tekende bij en werd beroepsmilitair in de geneeskundige dienst.

Mevrouw Carla Heijting-de Graaf zag op 14 maart 1938 in Warga (Friesland) het levenslicht. Toen zij 12 jaar was, verhuisde zij met haar ouders en broertje naar Arnhem in verband met het werk van haar vader in de zuivelindustrie. Na de Ulo ging zij als administratief medewerkster aan de slag bij de Heidemaatschappij.

In 1954 ging Carla met een vriendin naar de bioscoop en ontmoette daar Geert met een vriend. Een vervolgafspraak volgde en het stel werd verliefd. Een huwelijk in Arnhem volgde en het kersverse bruidspaar ging op kamers wonen in Velp. Een aantal andere huizen en plaatsen volgden (Arnhem, Leusden, Venlo) en nu zijn ze weer teruggekeerd in hun geliefde Leusden.

De heer Heijting mocht op zijn 55ste jaar uit dienst, maar wilde nog wat ondernemen. Hij heeft nog een aantal jaren, met veel plezier en succes, auto's verkocht. Mevrouw Heijting heeft nog in Amersfoort op kantoor gewerkt bij de Jagersvereniging.

Samen hebben ze altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, vooral voor de kerk in het jeugdwerk. In Leusden hebben ze het jeugdwerk opgezet, het latere Jeugdhonk. Momenteel doen zij nog maandelijks vrijwilligerswerk voor senioren in de Marcuskerk. Daarnaast genieten ze van lezen en fietsen en van hun nieuwe appartement in het Huis van Leusden.

Het echtpaar heeft twee zoons, twee schoondochters en een kleindochter.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie