Jeroen Dammers: ,,Ik ben er voor de gasten.
Jeroen Dammers: ,,Ik ben er voor de gasten." Arnoud J Spaaij

Strandsfeer in Jeroens Paviljoen

10 juli 2019 om 17:31 Nieuws

LEUSDEN Het was een poosje stil op 't Erf. Natuurlijk, er werd gerenoveerd, maar ook het kleine restaurant midden op het plein was dicht. Sinds vorige week is er weer volop leven in de brouwerij. Jeroen Dammers opende er zijn sfeervolle paviljoen.

Arnoud J Spaaij

,,Uit het bedrijfsleven", antwoordt Jeroen Dammers op de vraag waar hij vandaan komt. ,,En ik heb altijd al een enorm gevoel voor horeca en omgang met mensen gehad. Na 17 jaar verkocht ik mijn deel uit een IT-bedrijf en kennissen en vrienden zeiden 'Jij moet wat met mensen gaan doen' en dat is ook absoluut mijn ding. Ik heb wel even gezocht, maar toen ik de kans kreeg dit te kopen heb ik niet lang getwijfeld."

STRANDTENT Dammers heeft het groots en efficiënt aangepakt. ,,Het is een rond gebouw, een paviljoen, en dus was de naam snel bekend." Het pand sluit ook helemaal aan op de ideeën die Dammers had over de sfeer. ,,Ik wil graag een vlotte gezellige uitstraling. Een beetje zoals een strandtent." Daar besteedde Dammers dan ook veel aandacht aan. Een open licht interieur met een fel rode vuurtoren middenin de zaak is bepalend. Aan de voet van de toren een leestafel. Dammers: ,,Naast een echte uitgaanssfeer wil ik er ook zijn voor vaste gasten. Dagelijks de krant op tafel en inmiddels weten we van sommige gasten al wat ze dagelijks willen hebben."

Naast veel oog voor detail besteedde Dammers ook veel tijd aan een goede technische inrichting. Het voormalige Eat & Meet kreeg een nieuwe keuken, afzuiging en de elektrische installatie werd vernieuwd.

Geen technicus dus en dat blijkt al snel. Dammers is nog geen week open en toch neemt hij, ondanks alle opstartdrukte, uitgebreid de tijd voor het gesprek met de Leusder Krant. Ondertussen houdt hij een oogje in het zeil. Het mooie weer zorgt voor drukte op het terras en snel springt hij even bij in de bediening. Collega-ondernemers van De Hamershof komen hem ondertussen feliciteren met zijn zaak. ,,Dat is fijn. Ik wil ook graag samenwerken. Verse producten lokaal betrekken. Ik denk ook aan wat extra's voor de collega's hier. Maar veel moet nog vorm krijgen. Eerst maar eens goed opstarten", zegt hij praktisch.

De inrichting is nog niet helemaal klaar. ,,Er komen nog lounge zitjes op het terras en aan de sfeer buiten wordt ook nog gewerkt. De bedriegertjes op het plein zijn natuurlijk super, maar wij willen het plein ook opvrolijken." Een officiële opening is er nog niet geweest. ,,Nee, wel hebben we op dit moment een openingsactie: voor iedere gast is het tweede drankje gratis. Er zijn nog plannen genoeg: proeverijen, workshops, een ouderenochtend. Dat past bij me. Ik wil graag wat doen voor anderen. We zijn een hippe en gezellige lunchroom waar je ook welkom bent om gewoon met vrienden een drankje te drinken."

Jeroens Paviljoen is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op koopavond wat langer en het pand kan ook 's avonds worden afgehuurd.

p Jeroens Paviljoen, 't Erf 14, 3831 NB Leusden, 033-7854625, www.jeroenspaviljoen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie