Afbeelding
Harry Koelewijn

Quené-De Vries viert briljanten huwelijk

15 juli 2019 om 15:03 lokaal

LEUSDEN De heer en mevrouw Quené-De Vries was maandag 15 juli precies 65 jaar getrouwd. Burgemeester Gerolf Bouwmeester bracht het echtpaar daarom een felicitatiebezoek.

De heer Quené is in 1929 in Hilversum geboren. Hij is opgeleid tot piloot bij de Koninklijke Marine. Na zijn dienstjaren kreeg hij een contract bij de KLM en werd hij opgeleid tot verkeersvlieger en werd hij gestationeerd in Biak in Nederlands Nieuw Guinea. Daar ging hij werken bij het dochterbedrijf Nederlands Nieuw-Guinea Luchtvaart Maatschappij (NNGLM), bijgenaamd De Kroonduif. Een betrekking die eindigde door de overdracht van Nieuw Guinea aan Indonesië in 1962. Een nieuwe werkplek vond de heer Quené in Nairobi, Kenia. Hier heeft het gezin 13 jaar met veel plezier gewoond.

Mevrouw Quené-De Vries is in 1933 in Amersfoort geboren. Vanaf haar 15de jaar ging ze werken voor het accountantskantoor van de heer Smijtting. Daar heeft zij acht jaar met veel plezier gewerkt.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen bij de heer Quené thuis. Mevrouw was de hartsvriendin van zijn stiefzus. Na hun huwelijk heeft het echtpaar vanwege de woningnood ingewoond bij een alleenstaande mevrouw in Soest. Tussen hun verblijf in Nieuw Guinea en Afrika in, heeft de familie even in Leusden gewoond. Ze gingen weer in Leusden wonen toen ze uit Kenia terugkwamen.

Het echtpaar heeft vier kinderen, waarvan er twee in de Verenigde Staten wonen en twee in Leusden. De heer en mevrouw Quené hebben drie kleindochters en één achterkleindochter.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie