Lisiduna bij Koningsdag 2018
Lisiduna bij Koningsdag 2018 Dianne van de Berkt

Lisiduna start Rembrandt project en zoekt muzikanten

14 juli 2019 om 20:58 lokaal Deel je nieuws

Muziekvereniging Lisiduna organiseert begin februari (exacte datum nog niet bekend) “Lisiduna meets Rembrandt”, een project waarbij de link wordt gelegd tussen muziek en de werken van de grote meester. Voor dit project zoekt Lisiduna muzikanten voor het projectorkest. Met dit projectorkest wordt vanaf oktober tien keer gezamenlijk gerepeteerd.

 

Rembrandt en muziek

Voor “Lisiduna meets Rembrandt” worden een aantal schilderijen van Rembrandt geselecteerd. Aan de hand van deze schilderijen worden de muziekstukken bepaald. Harry Hilderink (projectleider): “Het wordt een heel bijzonder project. Ik was laatst nog in het Rijksmuseum en ik bedacht me dat je eigenlijk bij ieder schilderij wel een passend muziekstuk kunt kiezen. We kiezen de schilderijen van Rembrandt met behulp van iemand die verstand heeft van schilderkunst. Onze eigen muziekcommissie gaat vervolgens aan de slag met de muzikale omlijsting.”

 

Leusdense samenwerkingen

In februari krijgen niet alleen muzikanten een podium. Lisiduna zal namelijk samenwerkingen zoeken met een koor, schilders en kinderen uit Leusden. Rob van Leeuwen (voorzitter van Lisiduna): “We zijn erg voorstander van lokale samenwerkingen. Dit deden we bijvoorbeeld ook bij ‘Tast Toe met Lisiduna’ in 2018. Het is fantastisch om te ervaren en om anderen te laten zien wat Leusden allemaal te bieden heeft. We willen dit project daarom ook niet met alleen eigen muzikanten doen, maar ook met andere muzikanten uit de regio. We hopen dat er allerlei verschillende muzikanten op onze oproep reageren om mee te doen aan dit project.”

 

Aanmelden

Misschien heb je vroeger in een orkest gespeeld en wil je dit weer een keer proberen, speel je al ergens maar lijkt dit je een fantastisch project of wil je het eens ervaren om in een orkest te spelen? Meld je dan aan via rembrandt@lisiduna.nl. Er wordt van de muzikanten geen hoog niveau vereist, enige ervaring is voldoende. Twijfel je of je aan dit project mee kunt doen of heb je nog vragen? Stuur dan ook een mail of neem contact op via www.lisiduna.nl. In september volgen meer details over bijvoorbeeld de datum en locatie van het project en de repetitiedata.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie