Nieuwe bestuurder Bedemzorg/Wijkkamer Leusden

15 juli 2019 om 01:16 lokaal Deel je nieuws

Stichting Bedemzorg is een Leusdense zorgorganisatie die Wijkkamer Rozengaarde faciliteert.

De Wijkkamer is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Gedurende vijf dagen per week (maandag t/m vrijdag) kunnen mensen deelnemen aan activiteiten op Rozengaarde 22a. In de afgelopen jaren is deze ontmoetingsplek een waardevolle voorziening gebleken voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De oprichter van Bedemzorg, Dieuwke Biesma, heeft afgelopen maand haar functie overgedragen aan Wilko Groeneweg, ook bekend als directeur van Centraalzorg.

Biesma: “Het oprichten van een specifieke zorgorganisatie vraagt veel ondernemerskracht. De volgende stap in de ontwikkeling van Bedemzorg zou het inrichten van een bredere zorgorganisatie voor mensen met dementie zijn. Als eenpitter ben je kwetsbaar in de roerige wereld van de zorg. In Leusden is reeds een vertrouwde zorgorganisatie als Centraalzorg actief, ook voor deze doelgroep. Daarom hebben de Raad van Toezicht en ik besloten om de heer Groeneweg als mijn opvolger te vragen. Zijn kennis en ervaring en de organisatie Centraalzorg die een ondersteunende rol zal spelen zorgen ervoor dat de Wijkkamer toekomstbestendig is.”

Biesma zelf heeft een nieuwe uitdaging gevonden binnen een grote zorgorganisatie in Zuid-Holland, en is daar verantwoordelijk voor de dementiezorg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie