Afbeelding
Pixabay

Leusden stelt stookverbod openbare ruimte in

26 juli 2019 om 16:03 lokaal

LEUSDEN Op advies van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de gemeente Leusden een algeheel stookverbod ingesteld. Dat betekent onder meer dat er op openbare plekken niet meer gebarbecued mag worden. Het verbod geldt niet voor de eigen tuin. 

Het is de laatste tijd erg droog en deze droogte gaat inmiddels gepaard met hoge temperaturen. Ook de komende dagen blijft het erg warm. Daarom heeft de Veiligheidsregio Utrecht het natuurbrandrisico verhoogd naar fase 2. Dit betekent dat extra alertheid noodzakelijk is omdat er een verhoogde kans bestaat op snel uitbreidende natuurbranden. Hiervoor zijn extra maatregelen noodzakelijk.

STOOKVERBOD In alle buitengebieden, recreatiegebieden, agrarische terreinen, bermen, parken en oevers is het verboden om te stoken. Dat betekent dat er dus geen kaarsen, fakkels, sfeervuren, terrashaarden, vuurkorven of barbecues mogen worden gebruiken. Roken en open vuur in natuurgebieden zijn eveneens verboden. Het verbod geldt ook voor mensen en bedrijven die eerder een vergunning hebben gekregen.

In de eigen tuin geldt het stookverbod niet. De gemeente geeft wel aan dat het ,,wel erg belangrijk om goed op te letten en het vuur of de barbecue niet onbeheerd achter te laten. Het advies is om een emmer water uit voorzorg klaar te hebben staan." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie