Fietsend Leusden kan gaan meepraten over het fietsbeleid van de gemeente. Leusden wil Fietsstad 2020 worden.
Fietsend Leusden kan gaan meepraten over het fietsbeleid van de gemeente. Leusden wil Fietsstad 2020 worden. Foto Rinus van Denderen

Leusden wil Fietsstad 2020 worden

29 augustus 2019 om 07:34 Recreatie

LEUSDEN Leusden gaat alles in het werk stellen om Fietsstad 2020 te worden. Dat stelt het ambitieuze gemeentebestuur. ,,Leusden is een fietsgemeente bij uitstek. Naar school of naar werk, voor een boodschap of als sport, inwoners gebruiken de fiets volop. En ook steeds meer toeristen weten onze fietspaden te vinden."

Fietsstad 2020 is een landelijke verkiezing waarbij fietsers wordt gevraagd naar hun (lokale) ervaring met het fietsen. Wethouder Patrick Kiel wil Leusden in het zadel helpen door - waar nodig - door te pakken. ,,Door het invullen door inwoners van een online enquête krijgen we goed inzicht in hoe fietsen in Leusden wordt beleefd. Als het goed is gaan we merken dat onze inspanningen van de afgelopen jaren resultaat hebben gebracht. Als we goed scoren kunnen we de titel Fietsstad 2020 winnen. Er zullen vast ook verbeterpunten naar voren komen. Het spreekt voor zich dat we die punten gaan meenemen bij toekomstige maatregelen en activiteiten om van Leusden een nóg betere fietsstad te maken."

Behalve dat deelnemers aan de enquête bijdragen aan een beter fietsklimaat in Leusden, maken ze ook kans op een elektrische fiets, die door de Fietsersbond als landelijke organisator wordt aangeboden.

,,De projectgroep heeft bedacht om naast de e-bike ook een Leusdense prijs toe te kennen," aldus wethouder Kiel. ,,Het is mooi om te zien dat dit initiatief veel bijval krijgt van de Leusdense ondernemers, winkeliers, horeca, recreatie en de VVV."

Via de website www.Leusdenfietsstad.nl kan de enquête worden ingevuld. Een papieren versie is te verkrijgen bij VVV Leusden.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie