De specialklasse staat garant voor spannende races. Op 14 september is er weer spektakel te zien aan de Hessenweg.
De specialklasse staat garant voor spannende races. Op 14 september is er weer spektakel te zien aan de Hessenweg. Arnoud J Spaaij

Gazonmaaierrace is terug in Acterveld

4 september 2019 om 20:07 Evenementen

ACHTERVELD De Gazonmaaierrace Achterveld wordt weer georganiseerd. Na een onderbreking van een jaar heeft de organisatie alles weer op de rit om er op 14 september een fantastisch spektakel van te maken.

Arnoud J Spaaij

Vorig jaar kwam er een kink in de kabel en lukte het niet om tijdig een terrein te vinden. Dit jaar kan de organisatie neerstrijken aan de Hessenweg, aan de oostkant van het dorp. De gazonmaaierrace werd er al eerder gehouden. "Het is superfijn dat we daar terecht kunnen", laat Lieske van Middelaar, bestuurslid van de Stichting Gazonmaaierrace Achterveld, weten. Het terrein ligt wat hoger ten opzichte van de omgeving en is daardoor uitermate geschikt voor het evenement.

De organisatie pakt het evenement weer groots aan. ,,We gaan gewoon door, op de tweede zaterdag van september. Met veel activiteiten voor het publiek." Tal van kinderspellen zijn er maar dit jaar geen draaimolen. ,,Wel bijvoorbeeld springkussens en we hebben speciaal voor de jeugd zes trampolines." Terwijl de kinderen zich vermaken op het terrein kunnen ouders genieten van de races. Of bijpraten in de feesttent met de muziek van huisband Schot deur 't pleeraam. ,,Het is toch ook een soort dorpsfeest", zegt Van Middelaar. ,,Het is altijd heel gezellig. Daar gaan we ook voor."

Het evenement is royaal opgetuigd om het hele gezin te vermaken maar het gaat uiteindelijk wel om de motorsport. Daarvoor zijn diverse klassen. De standaardklasse gazonmaaiers is voor iedere deelnemer bereikbaar. Daarnaast is er ook een special klasse; een discipline die alleen door bikkels gereden wordt. De opgevoerde racemonsters lijken alleen uiterlijk nog op een gazonmaaier maar hebben doorgaans veel pk's onder de motorkap. Daarnaast zijn er ook races voor quads, waarbij zowel kinder- als jeugquad klassen worden verreden. De zware quads komen ook aan de start.

BROMMERRACE Van Middelaar zelf kijkt uit naar de brommerraces. ,,We hopen dat we weer een gewone en een damesklasse kunnen laten starten. Waarom een aparte damesklasse? Dat is gewoon grappiger om naar te kijken."

De organisatie van de gazonmaaierrace is een flinke klus. De inrichting van het terrein voldoet aan extreem hoge eisen en al die voorzieningen moeten vooral door vrijwilligers worden gerealiseerd. ,,Gelukkig lukt het wel om iedere keer weer voldoende vrijwilligers te vinden", zegt Van Middelaar blij. Met de invulling van de bestuursfuncties is dat anders. Mensen vinden die zich willen inzetten voor een dergelijke taak blijk lastig. ,,We hebben inderdaad een te kort aan bestuursleden. Gelukkig zijn er wel weer twee mensen bijgekomen maar het blijft moeizaam. Ik heb geen idee, eerlijk gezegd, waar dat vandaan komt. Het is namelijk wel heel erg leuk om te doen en we hebben het onderling ook super gezellig. Er moeten gewoon nog wat mensen bij."

Gazonmaaierrace Achterveld, zaterdag 14 september, van 13:00 tot 20:00 uur. Hessenweg 234, Achterveld. Entree 5,00 euro (kinderen tot 120 cm gratis).

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie