Afbeelding
Nils van Houts

'Zijn onze fietspaden breed genoeg voor steeds meer snelle fietsen?'

25 september 2019 om 07:27 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Om te anticiperen op hoe inwoners en bezoekers zich in de toekomst verplaatsen, wil de gemeente Leusden een Mobiliteitsplan opstellen. Het plan beschrijft de koers voor verkeer en vervoer in 2030. Voordat de gemeente aan de slag gaat met het maken van plannen, wil het eerst met inwoners in gesprek om wensen, zorgen, ervaringen en ideeën uit te wisselen. Zo ontstaat een beeld van wat er speelt. Met deze inbreng zal een mobiliteitsplan worden opgesteld die uiteindelijk door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Wethouder Wim Vos: ,,Het gaat niet per se over de parkeerplaats voor de deur. We proberen ons te verplaatsen in de toekomst. Hoe komen we van A naar B in 2030 op veilige en leefbare manier? Voor mij is ook duurzaamheid van belang. Ik zie steeds meer elektrische fietsen en auto's op de weg. Ben ik groot voorstander van. Stel dat er steeds meer snelle fietsen komen, zijn onze fietspaden dan bijvoorbeeld nog breed genoeg? Moet de auto voorrang krijgen bij verkeerslichten of juist de fietser? Verkeersveiligheid is ook een belangrijk thema. Nederland vergrijst. Ook Leusden zal in 2030 meer inwoners op leeftijd hebben. Hun kwetsbaarheid vraagt onze aandacht." Andere thema's zijn onder meer economie en openbaar vervoer.

Wethouder Wim Vos (Verkeer en Vervoer) nodigt inwoners uit om ideeën en meningen uit te wisselen tijdens het 'Gesprek Mobiliteitsplan' op donderdag 3 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het Huis van Leusden.  Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 1 oktober door te mailen naar gemeente@leusden.nl met als onderwerp Mobiliteitsplan 2030. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer en de thema's waar u interesse naar uit gaat. U ontvangt van ons een bevestiging van deelname.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie