Afbeelding
BDU Media Archief

Willem van Kempen Ridder in de Orde van Oranje Nassau

5 oktober 2019 om 12:15 Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester reikte zaterdag 5 oktober een koninklijke onderscheiding uit aan Willem van Kempen, luitenant-kolonel der Cavalerie buiten dienst. De heer Van Kempen wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Bernhardkazerne, aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort.

In januari 2008 werd decorandus, in de functie van secretaris, lid van het stichtingsbestuur van het Museum Nederlandse Cavalerie. Door zijn relevante kennis en ervaring vanuit zijn militaire loopbaan kon hij een goede bijdrage leveren aan het functioneren en verbeteren van het Cavaleriemuseum. Het museum wordt momenteel volledig gerund door vrijwilligers.. De heer Van Kempen wordt geprezen om zijn goede organisatievermogen, stiptheid, loyaliteit en werklust.

De heer Van Kempen heeft tijdens zijn militaire loopbaan vele nevenfuncties vervuld, waarmee zijn interesses en kwaliteiten onderstreept werden. Dit komt onder andere tot uiting in het grote aantal officiële waarderingen die hij heeft ontvangen.
De heer Van Kempen is op zijn 56ste jaar met functioneel leeftijdsontslag uit de militaire dienst gegaan. Dit geeft hem de mogelijkheid om vrijwel voltijds vrijwilligerswerk te kunnen doen. Naast het werk voor het Cavaleriemuseum, verricht hij al lange tijd vele uren vrijwilligerswerk voor het Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Daar verzorgt hij rondleidingen en ontvangsten voor bijzondere groepen en individuele bezoekers.

Op 5 oktober werd het 60-jarig bestaan van het Cavaleriemuseum gevierd. Het vrijwilligerswerk, waarvoor de heer Van Kempen geridderd wordt, ligt in belangrijke mate binnen de sfeer van dit museum.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie