Het Leusdens Mannenkoor treedt op vrijdag 4 oktober op in de Marcuskerk, samen met Cantiamo.
Het Leusdens Mannenkoor treedt op vrijdag 4 oktober op in de Marcuskerk, samen met Cantiamo. Ko Groen

Concert van Leusdens Mannenkoor met Cantiamo

27 september 2019 om 13:02 Overig

LEUSDEN Het vernieuwde en sterk gegroeide Leusdens Mannenkoor (LMK) treedt op vrijdagavond 4 oktober op in de Marcuskerk. Dat doet het samen met het gemengd koor Cantiamo uit Austerlitz.

De concertnaam is Papageno geworden. Reden hiervan is dat in het programma drie nummers zijn opgenomen uit Die Zauberflöte van Mozart: Papageno's Glockenspiel, Chor der Priester en Slotkoor Zauberflöte. Het LMK zorgt met Papagenos Glockenspiel 'Das klinget so herrlich' voor zowel de in als uitsmijter van het programma.

Het belooft een bijzonder concert te worden, klinkt het eenstemmig. Het LMK is vanaf begin dit jaar in volume gegroeid van 28 naar 44 leden en treedt voor het eerst dit jaar op met haar nieuwe dirigent Arie Perk en met een vernieuwend repertoire. Bijzonder hierbij is ook dat Arie Perk tevens dirigent is van Cantiamo Austerlitz. Het concert wordt begeleid door de pianisten Arjan Verrips van het Leusdens Mannenkoor en Barbera Sinte Maartensdijk van Cantiamo Austerlitz. Tijdens het concert laten beide pianisten ook samen van zich horen. Het programma vertoont afwisseling tussen beide koren die aan het eind ook samen optreden. Ook het publiek wordt betrokken in het programma.

Het Leusder Mannenkoor telt op dit moment 44 leden. Bij het koor bestaat de indruk dat het aantrekken van dirigent Arie Perk, de omschakeling naar de middagrepetitie en een intensief communicatietraject deze ledenbeweging tot stand heeft gebracht.

,,Daarbij is uiteraard de onderlinge band en het goede gevoel voor het LMK met elkaar van groot belang geweest aldus een van de leden. ,,De positieve sfeer en uitstraling is vastgehouden. Voor het koor is het opnieuw een uitdaging geworden om fijne mannenkoorklanken uit te dragen!"
Meer informatie over het koor en het concert op 4 oktober is te vinden op www.leusdensmannenkoor.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie