Afbeelding
Mariska Stehouwer

'Burendag zorgt voor verbinding in Leusden'

29 september 2019 om 15:55 Evenementen

LEUSDEN In het kader van Burendag waren afgelopen zaterdag in Leusden 28 projecten aangemeld. Eén van deze activiteiten was op een grasveldje op de kruising van Hertenhoeve en Pauwenhoeve. Daar was een programma bedacht voor elke leeftijdsgroep uit de omliggende straten.

Mariska Stehouwer

Heleen Eijlders had het voortouw genomen om Burendag weer eens op de kaart te zetten in de wijk. ,,In 2009 hadden wij onze laatste Burendag te zien aan het toen geplaatste Burenbabbelbankje. Het werd tijd weer een gezamenlijke dag te organiseren zodat je in ieder geval je wijkgenoten herkent en kan groeten."

Kinderen uit de wijk waren enthousiast. Voor hen was een springkussen geregeld waar Tobias toezicht hield voor zijn maatschappelijke stage vanuit het Corderius College. Voor de oudere jeugd en volwassenen stond 's middags een bootcamp op het programma. Voor het gezamenlijk eten was er gekozen voor een American Party waarbij iedereen eten meeneemt om te delen met buurtgenoten.

,,Een wijkbewoner bood aan om gitaar te spelen, erg leuk zo'n spontaan aanbod. Van de lokale ondernemers kregen wij zelfs gebak aangeboden voor bij de koffie en er zijn boeketjes bloemen gedoneerd om te geven aan zieke wijkbewoners die er vandaag niet bij konden zijn."

Volgens de aanwezigen tijdens de koffie zorgt zo'n gezamenlijk moment als Burendag voor meer verbinding: ,,In de wijk woont een kleine kern van bewoners die er al vanaf het begin wonen, en op deze manier kom je ook in contact met nieuwelingen waardoor een praatje maken op een ander moment makkelijker wordt."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie