Afbeelding
Archief BDUmedia

Kleine aanpassing wegen buitengebied

2 oktober 2019 om 14:48 Verkeer en vervoer

LEUSDEN De buitenwegen rond Leusden hebben een kleine metamorfose ondergaan, meldt de gemeente. Uit inspectie bleek dat de markering en afbakening van de wegen in het buitengebied afweek van die van omliggende gemeenten. Hier geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur, terwijl bebording en afbakening 80 kilometer per uur suggereerde. In de afgelopen weken heeft de gemeente de wegen aangepast.

De gemeente voldeed niet aan regels voor bebording en bebakening uit het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV). Hierin is vastgelegd dat alle wegen in Nederland op dezelfde manier worden ingericht, met dezelfde verkeersborden en wegtekens. Zo is het voor de weggebruiker duidelijker wat er verwacht wordt en dat maakt het verkeer veiliger.

In de gemeente Leusden mag op alle buitenwegen niet harder dan 60 kilometer per uur worden gereden. Alleen op de provinciale Arnhemseweg N226 mag 80 kilometer per uur weg worden gereden. De buitenwegen in Leusden hadden al een zogeheten kantmarkering, die aangeeft dat het verkeer niet harder mag dan 60 kilometer per uur. 

Er zijn bovendien overbodige witte reflectorpaaltjes zijn verwijderd, waar nodig zijn in bochten kleine borden met pijlen gezet en de blauwe wildreflectoren zijn herplaatst op aparte palen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie