prachtig herfstbos
prachtig herfstbos Evert van Ginkel

Geslaagde Fietsen van GreefhorstKozakkenput MTB tocht

14 oktober 2019 om 12:00 Overig Deel je nieuws

Voor de 22ste keer organiseerde ToerfietsLeusden de Kozakkenputtocht. Zoals de laatste jaren het geval ook nu weer met een route van 35 en een route van 50 km. Voor het overgrote deel in en op het Landgoed Den Treek waar TTL als enige vereniging een MTB toertocht mag organiseren. Het grote verschil met de route van de vorige edities zat vooral in de wijziging van het parcours, die deze keer ten oosten van de Zeisterweg bleef. De kilometers die ten westen van de Zeisterweg  verdwenen moesten ergens weer worden toegevoegd. Daardoor werden met name de 50 km rijders extra uitgedaagd rond de Piramide waar deze bult meerdere keren beklommen en afgedaald moest worden, de vlakke kilometers waren geruild voor klim kilometers. De lange route telde maar liefst 400 hoogtemeters. Mooie single tracks en technische afdalingen volgden elkaar in hoog tempo op. Daarbij ook rekening gehouden met ruiterpaden en kwetsbare natuur. Ook verderop richting Veenplas hadden de routebouwers nog heel wat venijnig klimwerk gevonden en konden zowel 35 als 50 km rijders hun hart ophalen. Halverwege was een goed ingerichte verzorgingspost opgesteld die werd bemand door Hans Greefhorst en zijn team. Pechgevallen werden snel en vakkundig gerepareerd en ondanks het miezerige weer was de stemming opperbest. Op zaterdag vooraf, toen de route werd uitgezet kwamen de routeuitzetters er tot hun schrik achter dat er ook een wandeltocht uitgezet was, zelfs over singletracks. Gelukkig hielden de MTB’ers en de wandelaars op zondag voldoende rekening met elkaar en is alles goed verlopen.

Dat er ondanks de dramatische weersvoorspelling op de avond van 5 oktober toch nog 528 betalende deelnemers waren bewijst dat TTL een goede naam heeft opgebouwd met zijn jaarlijkse MTB toertocht. Er waren veel deelnemers uit de regio maar ook velen vanuit de Randstad en het Groene Hart. Ondanks, of misschien nog wel beter dankzij de overvloedige regen van de afgelopen weken lag het bos er prima fietsbaar bij. Veel mul zand was veranderd in een stevige bodem die slechts hier en daar iets zuigend was en om de enkele plas konden de  meesten met wat stuurmanskunst wel omheen rijden. De regen had er ook voor gezorgd dat het met de grote aantallen paddenstoelen langs de paadjes een feest voor het oog was.

Toerfietsleusden dankt de 50 vrijwilligers, JUMBO Wahle, Fietsen van Greefhorst, politie Leusden voor ondersteuning bij de verkeersregelaars en Landgoed Den Treek.

Zondag 4 oktober 2020 de 23 ste editie

verzorgingspost
Verzorgingspost Kozakkenputtocht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie