Hyperbowlen in De Korf neemt sterk in populariteit toe.
Hyperbowlen in De Korf neemt sterk in populariteit toe. Studio Maanzaad

Make-over voor De Korf

16 oktober 2019 om 17:30 Advertorial_1

De Korf heeft een ingrijpende make-over ondergaan. Het centrum in het hart van Leusden heeft zijn bowlingfaciliteiten volledig vernieuwd en daar verrassende spelelementen aan toegevoegd. Ook het restaurant is grondig opgewaardeerd.

De Korf is te zien als een 'huis' dat onderdak biedt aan verschillende bewoners: het bowlingcentrum Charlie, het populaire café Monet, het nieuwe restaurant George Dining, de multifunctionele zaal Melitta Saloon voor feesten, vergaderingen en congressen en de sportbar Charlotte Lounge. En dan is er natuurlijk de vertrouwde sportaccommodatie waar sportief Leusden zich met elkaar meet. Zie voor meer informatie www.dekorf.nl. Op deze pagina het laatste bowling- en restaurantnieuws.

Hyperbowlen combineert bowling met gaming

Dat bowling nóg leuker en spannender kan, bewijst het bowlingcentrum van De Korf, dat in zijn vernieuwde vorm de naam Charlie heeft meegekregen. Als een van de eerste bowlingcentra in Nederland biedt Charlie nu ook 'hyperbowling' aan, een kruising tussen het bekende bowlingspel en het populaire fenomeen gaming.

De acht bowlingbanen van wat nu Charlie heet, waren aan vernieuwing toe. Toen de vervanging aan de orde kwam, besloot directeur Alessandro Sciortino de nieuwe banen te voorzien van de mogelijkheid om er ook hyperbowling te spelen. Dat is een gouden greep gebleken, want deze totaal nieuwe manier van bowlen is in korte tijd al behoorlijk populair geworden. ,,Bowling is een fantastische sport, maar niet voor iedereen weggelegd. Heb je wat moeite met de techniek of met de puntentelling? Duurt een spel je wat lang? Dan is hyperbowling echt je ding!"

a        Charlie Bowling, tel. (033) 4946731, info@dekorf.nl, www.dekorf.nl.

Waar bij het klassieke bowlen de 'goten' beruchte spelbrekers kunnen zijn, maken de kleurrijk verlichte bumpers aan weerszijden van de baan bij hyperbowling juist onderdeel uit van het spel. Je kunt extra punten scoren als je de juiste kleuren weet te raken. Bijkomend voordeel is dat je bij hyperbowling nooit op een kansloze achterstand kunt raken. Met een sterke score kun je de rangschikking zelfs aan het eind van de rit nog helemaal op haar kop zetten.

De potjes duren ook minder lang dan bij het traditionele bowlen omdat elke speler steeds maar éénmaal werpt. Je bent dus bij dit spel weer sneller aan de beurt.

Zoals met elke nieuwigheid is het even wennen. Sciortino: ,,Ik merk het aan de reacties. Eerst vaak wat aarzelend of zelfs terughoudend, maar wie het eenmaal met eigen ogen heeft gezien, raakt meteen enthousiast." Vandaar dat ze bij Charlie een aantal 'hyperavonden' op touw zetten om je kennis te laten maken met het fenomeen hyperbowling. Iedereen is van harte uitgenodigd. Kijk op de website voor dagen en tijden: webadres en landingspagina noemen.

Eetavontuur in restaurant George Dining

Leusden is een bijzonder restaurant rijker. Begin september opende George Dining zijn deuren in centrum De Korf. Onder aanvoering van de keukenbrigade introduceert George een nieuwe menuformule die radicaal breekt met de geijkte restauranttradities. Schuif aan bij George en ga met ons op culinaire avonturenreis.

Wie de menukaart van George Dining openslaat, mist de traditionele voor- en hoofdgerechten. In plaats daarvan zijn er achttien kleinere gerechten: zes vlees-, zes vis- en zes vegetarische schotels. Het idee erachter is dat de gast niet meer vastzit aan één menukeuze, maar dat elke gast zijn of haar persoonlijke menu kan samenstellen uit uit het aanbod. En er is ook volop mogelijkheid om de verschillende gerechten met elkaar te delen. Meer keuzen en meer ruimte voor het maken van interessante combinaties die je dan ook nog ruimschoots kunt uitwisselen. Dat is de insteek van de nieuwe restaurantformule 'shared dining'. Daarnaast is een uitgebreid dessertaanbod.

De nabijgelegen bowlingbanen bieden een ideale mogelijkheid om je diner te combineren met een ontspannende bezigheid. De Korf heeft daarvoor de nodige arrangementen in de aanbieding, bestaande uit bowlen, hapjes tijdens het bowlen en een vast aantal gerechten bij George.

Vraag aan directeur Alessandro Sciortino waar de naam George voor staat en je krijgt dít antwoord: "George is gekozen als eerbetoon aan George Crum, die in 1853 de aardappelchips uitvond. Niet dat die op onze kaart staan, maar wij voelen ons aan hem verwant omdat wij ook steeds vernieuwend willen zijn met onze restaurantformule en met onze gerechten."

a        George Dining, tel. (033) 4946913, georgedining@dekorf.nl, www.dekorf.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie