TTE Open, internationaal taekwondo toernooi
TTE Open, internationaal taekwondo toernooi Richard Molle

Derde TTE Open taekwondo toernooi Top Taekwondo Eemland

27 oktober 2019 om 21:06 Vechtsporten Deel je nieuws

3e TTE Open, Internationaal taekwondo toernooi werd afgelopen zaterdag gehouden bij Theo Meijer Sport in Leusden. Deelnemers uit diverse landen hebben hieraan deelgenomen waaronder  Engeland, Ierland, België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk,  Nederland en Spanje.

Dit toernooi is het grootste internationaal toernooi van Midden-Nederland en wordt georganiseerd door Top Taekwondo Eemland, die dit jaar meerdere taekwondoka’s heeft getraind en begeleid op kwalificatietoernooien in aanloop naar het EK in Spanje. Ook behalen de taekwondoka’s de nodige medailles op G toernooien en kwalificatietoernooien door heel Europa heen. Richard Molle, trainer/coach bij Top Taekwondo Eemland en Theo Meijer Sport is dit jaar als een van de coaches meegegaan met de Nederlandse selectie cadetten en junioren naar het EK.

Op dit toernooi streden meer dan 420 deelnemers verdeeld over 7 velden om het goud, zilver en brons. Het niveau was hoog van de deelnemers, denkend aan de Europese Kampioenen en medaille winnaars van het afgelopen EK.

Er kon worden deelgenomen in de verschillende klasses zoals A. B of C  en van pupil tot senior. Het was druk in Leusden, rond 900 mensen. Ondanks dat er met de weging wat vertraging was en we om half 11 konden starten met de wedstrijden,  liep de rest van de dag  lekker vlot door zodat het toernooi om 18 uur kon worden afgesloten.

Tijdens dit toernooi werd Milan Molle, die brons wist te behalen op het EK junioren in Spanje gehuldigd door Theo Meijer en toegesproken door de heer F Buitenhuis, Vice-president van de ETU en Voorzitter - Algemene zaken & Topsport Sparring bij de Taekwondo Bond Nederland.

Ons dank gaat uit naar de sponsoren Campercentrum Nederland, Rimo Interieurdesign. Huber installatie techniek, Karbouw, Theo Meijer Sport, Lupprians Nederland, Kok Catering, Smit & Dorlas koffiebranders en natuurlijk onze vrijwilligers. Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn geweest.