Leusden en PSV in evenwicht

3 november 2019 om 14:50 Overig Deel je nieuws

Op donderdag 31 oktober begon voor Leusden 1 het nieuwe seizoen in de SOS competitie. Door het samengaan van 3 regionale bonden is Leusden dit seizoen geplaatst in de 1ste klasse C. Deze poule bestaat uit teams die op de grens van hun “oude” regio zaten. Leusden is o.a. ingedeeld bij teams uit Apeldoorn, Putten, Zutphen en Zwolle.

 

De openingswedstrijd voor Leusden was een thuiswedstrijd tegen PSV/DoDO 1 uit Putten. Het was 20 jaar geleden dat Leusden 1 en PSV 1 tegen elkaar streden. Toen was Leusden veel sterker dan PSV. Nu waren de teams op papier aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in de praktijk. Een 4 - 4 gelijkspel was het resultaat. Er had voor Leusden wel iets meer ingezeten als we scherper waren geweest.

 

Remises voor Ronald Staal, Bert Uneken, Berry Beijer en Willem Grünbauer. Winst voor Gert-Jan Fröberg en Paul Lindhout en een nederlaag voor Peter Weijgertze en Dick Willigenburg.

 

Na een heel slechte start in de interne competitie lijkt Ronald het lek nu boven te hebben. Tegen een veel sterkere tegenstander is hij geen moment in de problemen gekomen en wist hij schijnbaar moeiteloos remise te houden. Gert-Jan kreeg langzaam maar zeker steeds meer grip op zijn tegenstander en won eerst een pion en daarna een toren.

 

Willem had een mooie opening, waarin hij al op voorsprong had kunnen komen, maar ook in het eindspel miste hij winnende voortzettingen. Hoe Dick verloor heb ik niet gezien. Van wat ik wel gezien heb ging het heel gelijk op. Berry kreeg een verrassende variant op het bord en moest nauwkeurig spelen. Juist op het moment dat hij kon toeslaan zag hij het niet en koos voor remise.

 

Paul ging ook lange tijd gelijk op en ook zijn winst heb ik helaas niet gezien. Bert stond iets beter en het eindspel bleek achteraf gewonnen, maar met nog heel weinig tijd op de klok accepteerde hij ook remise. Peter stond onder druk, maar leek ook remise te kunnen houden. Een kleine onnauwkeurigheid zorgde in het eindspel dat hij alsnog verloor.

Op 13 november is onze volgende wedstrijd in Apeldoorn.

S.V. Leusden 1 - S.V. PSV/DoDO 1       4 - 4

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie