Kelly van Ruler met gouden medaille
Kelly van Ruler met gouden medaille M. van Ruler

Goud en brons voor Spartan Kelly van Ruler

12 november 2019 om 16:58 Overig Deel je nieuws

Leusdenaar Kelly van Ruler heeft als enige Nederlander deelgenomen aan alle drie de Spartan wereldkampioenschappen. Dit is een obstakelrace die over de hele wereld georganiseerd wordt. Na eerst een bronzen medaille op het Trifecta Wereld Kampioenschap in Griekenland stond ze een week later op een bergtop in Are Zweden voor het Spartan Ultra Wereld Kampioenschap. In de Age Group 30-34 jaar wist zij afgelopen weekend goud te behalen door in ruim 19 uur bijna 60 km met diverse obstakels onderweg af te leggen bij temperaturen tot – 22 graden.  

 

Een topprestatie waarbij je naast hard trainen, je moet zorgen voor gezonde voeding en de juiste mindset. Daarnaast is de juiste sportuitrusting van belang. Je moet ervoor zorgen dat je niet te warm of te koud gekleed bent. Dit kan je goed uit testen door op tijd op te zoeken wat de verwachte temperaturen op de race locatie is en rekening houden met het onverwachte situaties.  Zoals wat Kelly overkwam: na 1 kilometer waren haar drinkflesjes bevroren waardoor ze in de eerste ronde niet kon drinken. Als oplossing stopte zij vanaf de 2e ronde heet water met daarin de elektrolyten in haar drinkflesjes. Lekker nee, functioneel ja.

 

Een juiste mindset is volgens Kelly nog wel belangrijker dan het fysieke trainen. “Je bent je eigen grootste tegenstander. Positieve gedachten als: ik ben hier omdat ik het verdien om hier te zijn en ik ga deze race finishen zijn de sleutel. Daarnaast is er nog support onder andere van mijn ouders die zijn meegegaan naar Zweden, zij vonden deze ervaring fantastisch.”

 

Ondanks dat het een individuele sport is, ziet Kelly het racen als een teamsport en een lifestyle. “Dit komt door de community welke om Spartan is gebouwd. Via social media en Spartan events ontmoet je elkaar en reis je samen naar de mooiste plekken. De verschillende wereldwijde locaties maakt Spartan zo bijzonder. Het terrein is vaak prachtig, maar kan de race ook zwaar maken. In Zweden loop je 600 hoogtemeters in een dik pak sneeuw, dit is genieten. In Sparta Griekenland dat geleid wordt door Spartanen door het historische gebied en loop je tussen de olijfbomen”, vertelde Kelly.

 

AROO

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie