De band speelt in authentieke kleding.
De band speelt in authentieke kleding. ABBA Tribute

ABBA doet het (nog) goed

23 november 2019 om 08:49 Muziek

ACHTERVELD ABBA, de wereld vermaarde popgroep uit Zweden, is nog steeds bekend en populair. Opvallend genoeg is de muziek ook bij jongere generaties vaak nog steeds gewild. En niet alleen op bruiloften en partijen.

Arnoud J Spaaij

De sfeer uit de jaren zeventig en de nostalgie van wijde broekspijpen zal ongetwijfeld een rol spelen bij veel mensen. Maar de rockende popmuziek van de zelf muziek schrijvende bandleden Björn Ulvaeus en Benny Andersson leidde ertoe dat ABBA een van de succesvolste bands ter wereld werd met meer dan tweehonderd miljoen verkochte muziekalbums. En dat heeft nog altijd effect in de hedendaagse muziekwereld.

TRIBUTE BANS POPULAIR De ABBA tribute band die binnenkort Achterveld aandoet heeft dan ook een overvolle agenda. De zes bandleden tellende formatie trekt sinds 2013 niet alleen volle zalen in Nederland maar ook daarbuiten. Voor een deel belangrijk deel bestaat het publiek doorgaans uit mensen die de muziek van ABBA nog zelf uit hun jeugd kennen. Maar opvallend genoeg weten ook jongeren de weg naar de optredens heel goed te vinden.

De tributebands blijken wat dat betreft sowieso populair. Afgelopen week was Tribute to the Cats in Achterveld. Voor deze optredens vol met muziek die haar oorsprong heeft in de jaren '60 en '70 komen mensen uit de wijde omgeving speciaal naar Ons Gebouw.

KARAKTERISTIEKE KLANK De ABBA Tribute band brengt net als de vermaarde Scandinavische band de nummers met meerstemmige samenzang. Een van de opvallende kenmerken van de ABBA Tribute waardoor ze in staat zijn die karakteristieke ABBA klank te laten herleven.

KLEDING Daarbij wordt de band ondersteund door een licht- en geluidshow die de sfeer van destijds neerzet en bovendien voldoet aan de moderne technische ontwikkelingen. De bandleden dragen authentieke ABBA-kleding en dat maakt het plaatje compleet.

BEKENDE NUMMMERS Maar het gaat uiteraard om de muziek. Nummers als Dancing Queen, Waterloo, Mamma Mia, Voulez Vous en The Winner Takes It All staan allemaal op de lijst en worden met veel faveure ten gehore gebracht.

AVONDVULLEND Op zaterdag 6 december bouwt de ABBA Tribute het podium op voor een optreden in Achterveld. Om 20.30 uur wordt het startsein gegeven voor een sfeervolle avond vol dansbare en ook luistermuziek. Het concert begint om 21.00 uur. De twee uur durende ABBA show is daarmee avondvullend.

Kaartjes kosten in de voorverkoop kosten 17,50 euro en aan de zaal 22,50 euro. Online via www.abba-tribute.nl en ook bij de Roskam in Achterveld.

De locatie is zaal Ons Gebouw H.C.R. De Roskam, Hessenweg 212, 3791PN Achterveld, tel. 0342-451223.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie