Schrijverscafé: dé nieuwe lezingenreeks in de Bibliotheek Leusden
Schrijverscafé: dé nieuwe lezingenreeks in de Bibliotheek Leusden Rechtenvrij

Schrijverscafé: dé nieuwe lezingenreeks in de Bibliotheek Leusden

21 november 2019 om 17:41 Nieuws Deel je nieuws

Het Schrijverscafé is een nieuwe reeks gratis lezingen in de Bibliotheek Leusden. Om de twee maanden is er een editie en de spreker is altijd een Eemlandse auteur. Op zondag 1 december om 15.15 uur bijt Lena Landauer het spits af. Ze vertelt over haar boek Schaduwmoeders.

Lena Landauer, pseudoniem van Heleen Fentener van Vlissingen, schreef de roman Schaduwmoeders; een boek waarin we door de ogen van Penny, Liane en Edith - moeders en dochters - de wereld zien zoals die zich voordoet aan de drie vrouwen in hun jeugdjaren, spelend van 1944 tot 2010. Vol vragen, en onmachtig de situaties waarin zij belanden te veranderen, zoeken ze hun weg en merken hoe de erfenis van de vorige generatie hun eigen leven diepgaand beïnvloedt. Een verhaal dat ook gaat over de betekenis van vrijheid. Met iedere nieuwe generatie verandert die volkomen van karakter. De lezing wordt geïllustreerd met tekeningen van de schrijfster.

Blikopeners vindt iedere twee maanden plaats. De eerste editie met Lena Landauer is op zondag 1 december in de Bibliotheek Leusden. De lezing begint om 15.15, maar de deuren openen al om 15.00 uur. Op zondag 2 februari is het de beurt aan Nikki Dekker over Een voorwerp dat nog leeft en op zondag 5 februari aan Marco Willemse over Landgoed Den Treek-Henschoten. De lezingen zijn gratis te bezoeken. Koffie, thee, een hapje en een drankje zijn inbegrepen. Aanmelden kan op www.bibliotheekeemland.nl of bij de balie in de Bibliotheek Leusden. Deze activiteit wordt in samenwerking met Cultuurkoepel Leusden georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie