Sven van Rossum scoorde één keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal al op tien treffers. Bram van den Heuvel

Achterveld makkelijk langs VOP

23 november 2019 om 23:56 Voetbal

ACHTERVELD Bij Achterveld wist iedereen dat VOP geen tegenstander was die onderschat mocht worden. ,,Ze hebben een goed voetballende ploeg'', had Jacco Meurs zich in laten fluisteren. ,,Daar hebben we ons goed op ingesteld. In de eerste helft waren we heer en meester."

Vooral de laatste linie bij de Amersfoorters was kwetsbaar als het op snelheid aankwam. Om die reden liet Meurs zijn ploeg iets meer ingetogen spelen om er bij balbezit razendsnel uit te komen. Het leverde volop kansen op. Al na 30 seconden mikte Sven van Rossum de bal tegen de paal.

De voorsprong bij rust (0-1) was mager gezien de kansenverhouding. In de tweede helft kende Achterveld een mindere fase en prompt werd het gelijk. Daarna kwam het toch nog goed en stapten de 'oranjehemden' met een 4-2 overwinning van het veld.

,,De 1-1 was een wake up call voor ons'', stelde Meurs vast. ,,Daarna ging het tempo omhoog bij ons en scoorden we twee keer in korte tijd. Toen zag je het bij VOP wel een beetje knakken. Dit was een heel terechte overwinning voor ons. Ik ben tevreden over het spel, de uitvoering was heel goed."

Doelpunten Achterveld: Mike van Ruitenbeek 0-1 en 1-3, Friso Drewes 1-2 en Sven van Rossum 1-4.