Overtuigende bekerwinst Leusdense schakers

24 november 2019 om 20:20 Overig Deel je nieuws

Op donderdag 21 november kwam het 4-tal van BSG (Bussum) naar Leusden voor de 1ste ronde van de bekercompetitie. De verwachting was dat ze met de winst naar Bussum terug zouden keren. De praktijk was anders. Leusden won met meer dan overtuigende cijfers 3 ½ -  ½ en plaatste zich voor de 2de ronde.

 

Gert-Jan Fröberg kreeg als eerste een remise aanbod in een gelijkwaardige stelling, maar het aanbod werd pas aangenomen toen duidelijk werd dat dit de winst voor Leusden zou betekenen. Bert Uneken kreeg een heel leuke opening voorgeschoteld, maar wist dit heel goed te pareren. Zijn tegenstander onderschatte het tegenspel van Bert en Bert trok de aanval weer volledig naar zich toe. Hij overklaste zijn tegenstander volledig.

 

Ronald Staal had een tegenstander die een rating van bijna 300 punten meer had. Normaal gesproken heb je dan niet zo veel te vertellen. Ronald trok zich daar niets van aan. Hij offerde pion na pion. Al zijn stukken die hem in de weg stonden gaf hij weg om een schitterende aanval op te zetten. En deze aanval was zo sterk dat hij de partij met schaakmat beëindigde.

 

Berry Beijer ging snel van start en leek als eerste met remise genoegen te moeten nemen. Maar toen de winst al binnen was ging hij door met een miniem voordeeltje in het eindspel dat hij volledig uitbuitte en er alsnog met de winst vandoor ging.

 

Individuele uitslagen (tussen haakjes de rating)

 

S.V. Leusden - BSG               3 ½ - ½  

 

R. Staal (1784)             - T. Brouwer (2052)             1 - 0

B. Uneken (1848)         - T. Berkelmans (1690)       1 - 0 

G.J. Fröberg (1821)      - R. Disselhoff (1839)          ½ - ½    

B. Beijer (1835)            - R. Piël (1839)                    1 - 0

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie