Manon bij de vogelvoerboom waar ze een lekker vogeltaart toont.
Manon bij de vogelvoerboom waar ze een lekker vogeltaart toont. n.v.t.

Buitenleven bij Manon Beijer

4 december 2019 om 12:31 Zakelijk

LEUSDEN De donkere dagen gaan gepaard met gezelligheid. Met je geliefde huisdier op schoot is het ook goed om even aan de dieren buiten te denken. En het levert ook nog eens prachtige taferelen op in de tuin.

Arnoud J Spaaij

In de winkel van Dierspecialist Manon Beijer is altijd wat te beleven. Nu de winter zich aandient is er volop aandacht voor het buitenleven. Vogels vinden steeds moeilijker wat te eten dus dan is het goed om ze wat te helpen. ,,Ja, eigenlijk kan je ze het hele jaar door voeren. Maar in deze tijd krijgen veel vogels het moeilijker. Al denk ik dat de vogels in Leusden het aardig goed hebben. Leusdenaren zijn dol op vogels merken we," vertelt Manon Beijer bij de rijkelijk gevulde voerboom in de winkel. De boom is gemaakt door collega Carola en zit vol met allerlei voorbeelden om vogels te voeren. Van pinda's om aan een touwtje te rijgen tot een vogeltaart."Hier kan je makkelijker kiezen. En we geven graag wat uitleg erbij. Die vetbollen met plastic netjes bijvoorbeeld, die kan je het beste in een houder doen want grote vogels zoals meeuwen slikken ze soms met netje en al in."

Vogels voeren levert bovendien veel mooie plaatjes op in de tuin. "Het is een levend schilderij," zegt Beijer enthousiast, "we hebben van die raam-feeders om tegen je raam te plakken. En je kan ze heel goed gebruiken om vogels van dichtbij te fotograferen. Prachtig."

De winkel wordt op dit moment aangepast. Inmiddels is het assortiment krabpalen uitgebreid. Een flink klimrek torent achterin de zaak boven alles uit. Het biedt diverse ruwe palen, speeltjes en comfortabele ligplekjes waar een poes zich heerlijk nestelen. Een soort Walhalla voor katten.

Al die mooie oplossingen voor dieren zijn typisch voor de Dierspecialist in de Hamershof. Dat is de meerwaarde die je vindt bij Beijer in de zaak. Het leuke is dat het ook allerlei originele ideeën oplevert. "We hebben ook schoentjes in deze Sinterklaastijd." Terwijl Beijer een fraai verpakt minischoentje toont gaat ze in een adem verder: "Want Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen vorig jaar voerbakjes vullen en dat hebben ze beloofd ook dit jaar weer te doen. Onze klanten mogen deze dagen een voerbakje van hun huisdier komen zetten met de naam en het soort dier erop. Zwarte Piet vult het dan met een lekkernij. En mocht je de voerbak van je huisdier vergeten zijn, dan kan je er ook nog eentje zelf vouwen hier in de winkel," legt Beijer uitgebreid uit. De gevulde voerbakjes kunnen 2 december weer worden opgehaald.

Bij Dierspecialist Manon Beijer staan niet alleen de feestdagen voor de deur. De verbouwing van de Hamershof moet ook nog voor de deur plaatsvinden. Daarom wil Beijer de winkel straks ook in kerstsfeer brengen. Wat werkzaamheden voor de deur geeft immers ook leven in de brouwerij. "O ja, ook al is 14 december de kerstmarkt in de Hamershof, er is nu al van alles bij ons te beleven."

Dierspecialist Manon Beijer
't Plein 46
3831 CR Leusden
Tel.: 033 25 83 969

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie