Adoptiekerstbomen weer een jaartje ouder...

27 november 2019 om 14:47 Zakelijk Deel je nieuws

Eind van de week gaat voor de vijftiende maal het project ‘Adopteer een kerstboom’ van start. Het idee van ondernemers van het jaar Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg heeft in het afgelopen anderhalve decennium in heel Nederland weerklank gekregen en is dus allang geen puur Leusdens feestje meer. Natuurlijk is het nog wel steeds mogelijk om kerstbomen van eigen Leusdense bodem te adopteren.

Hergebuiken in plaats van weggooien

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet nodig, onze biologisch gekweekte bomen kun je na gebruik in de huiskamer bij ons terugbrengen. Wij zorgen ervoor dat jouw boom wordt herplant en het volgende jaar opnieuw kan worden geadopteerd. Maak van je kerst een duurzame, groene kerst.

Kwekerij of Theetuin

Vanaf donderdag 6 december ben je van harte welkom bij RANDIJK of Theetuin Heyligenberg om je kerstboom uit te zoeken. Groot of klein, als je een boom naar wens hebt gevonden betaal je 10 euro statiegeld bovenop de prijs van je adoptieboom. Je krijgt een kaart mee met verzorgingstips, zodat jouw boom ook thuis in de huiskamer gezond kan doorleven. Als je jouw boom in januari - in goede staat - terugbrengt, krijg je het statiegeld retour. Wij zorgen ervoor dat de boom op de kwekerij wordt herplant.

Biologisch gekweekt

De ondernemers van RANDIJK kweken al sinds twintig jaar onder gecertificeerd Europees BIO keurmerk. Dat betekent dat de kwekers van Adopteereenkerstboom geen kunstmest, hormonen of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. De specifieke kweekwijze zorgt er verder voor dat elke adoptieboom een compacte kluit ontwikkelt, waardoor gemiddeld 85% de herplant overleeft. Onze bomen worden 3 tot soms wel 7 jaar hergebruikt, voordat ze een laatste rustplaats krijgen waar ze door kunnen groeien.

Je eigen boom

Elke adoptieboom heeft zijn eigen unieke nummer. Adoptanten kunnen hun boom met dit nummer registreren, waardoor ze het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Die hereniging met de eigen boom leidt elk jaar tot de nodige hilariteit. De kerstboom is van wegwerpproduct tot huisgenoot gepromoveerd.


Kijk voor openingstijden van de twee Leusdense uitgiftepunten op www.adopteereenkerstboom.

Altijd een leuk weerzien met je eigen kerstboom.
De kerstbomen worden pas eind november opgepot voor de adoptie-actie.
Deze boom kan gewoon per fiets worden vervoerd
 dubbel duurzaam.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie