Voor veel mensen op het Indonesische platteland is een toilet niets meer dan een vieze latrine.
Voor veel mensen op het Indonesische platteland is een toilet niets meer dan een vieze latrine. Jaco van As

Stichting Nederland-Batam doet mee aan Giving Tuesday

1 december 2019 om 09:44 Maatschappelijk Deel je nieuws

Aanstaande dinsdag 3 december is het Giving Tuesday. Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en elkaar of anderen te helpen en wij doen daar van harte aan mee.
Onder de slogan “Toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen maakt een wereld van verschil”, vragen wij jullie aandacht voor de waterprojecten die wij, samen met onze lokale partners, op verschillende plaatsen in Indonesië realiseren. Wij zetten ons in voor toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen omdat het mensen helpt te ontsnappen aan armoede.
Wij zijn stichting Nederland-Batam en wij helpen al meer dan 30 jaar mensen in Indonesië te ontsnappen aan armoede.
Armoede gaat over veel meer dan alleen een gebrek aan inkomen. Het zorgt voor een slechte gezondheid, slechte leefomstandigheden en kwetsbaarheid voor misbruik en uitbuiting. Het is een vicieuze cirkel, waarbij de gevolgen van armoede, diezelfde armoede alleen maar versterken. We helpen die vicieuze cirkel te doorbreken. 
Gebrek aan schoon water en goede toiletten is een van de schakels in de armoede cirkel. Om die schakel te breken bouwen wij watervoorzieningen en toiletten in afgelegen gemeenschappen in Indonesië.
Wij vinden het vanzelfsprekend om water te drinken uit de kraan en dat iedereen thuis een toilet heeft. Op het platteland van Indonesië kunnen mensen dat nauwelijks geloven. Daar hebben veel mensen helemaal geen toilet, of is een toilet niets meer dan een met zeildoek en zinkenplaten afgezette vieze en stinkende latrine. En water haal je daar uit de rivier of een ondiepe bron. Maar dat water is vervuild, mensen gebruiken het ook om te baden en de was te doen en mens en dier doet er zijn behoefte en besmet daarmee het water met poepbacteriën.
Gebrek aan schoon water en sanitaire voorzieningen maakt mensen ziek. Maar als je ziek bent, kun je niet werken en niet naar school, terwijl dat juist essentieel is om te ontsnappen aan armoede. 
Help mensen aan armoede te ontsnappen en steun aanstaande dinsdag onze waterprojecten. Ga voor meer informatie over stichting Nederland-Batam, Giving Tuesday en onze waterprojecten naar onze website www.neba.nl.  
Geef om mensen. Geef voor water en sanitatie. Geef voor Giving Tuesday.

 

Een goed toilet voorkomt dat kinderen ziek worden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie