Een heel team vrijwilligers staat wekelijks klaar voor klanten van Voedselbank Leusden.
Een heel team vrijwilligers staat wekelijks klaar voor klanten van Voedselbank Leusden. Archieffoto Mariska Stehouwer

D.E punten voor Voedselbank

5 december 2019 om 07:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Lionsclub Leusden en Voedselbank Leusden doen dit jaar weer mee aan de landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie. Aan deze actie doen 121 Lionsclubs en zestig voedselbanken in het hele land mee om te zorgen dat er van 3 tot en met 24 december zoveel mogelijk D.E punten worden ingezameld.

Mariska Stehouwer

Voedselbank Leusden verspreidt wekelijks pakketten met voedselproducten onder geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden. Lionsclub Leusden schiet te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. ,,De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie, die worden gedoneerd aan Voedselbank Leusden. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties te verhogen. Geef de waardepunten nog meer waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank." Vorig jaar werd in Leusden op grote schaal waardepunten ingeleverd en dat resulteerde in 652 pakken koffie van 250 gram.

LUXE PRODUCT Melisa Rijnders, secretaris Voedselbank Leusden geeft aan dat klanten van de voedselbank altijd blij zijn met wat zij krijgen omdat het daadwerkelijk een goede en nodige aanvulling is op hun boodschappen voor die week. ,,Koffie zit er inderdaad zelden in, we zijn daarom extra blij met de inbreng, nu al vele jaren, van Lionsclub Leusden. Het lijkt zo'n gewoon product, maar het is een luxe product als je naar de prijs kijkt. We knippen zelf de punten van de uit te delen pakken uit zodat we die voor de actie van het jaar erop kunnen gebruiken. Niets gaat verloren bij ons."

GESTEUND VOELEN Het pakket wisselt elke week van samenstelling. ,,We krijgen regelmatig pasta, rijst, sauzen, zakjes kruiden, koek en soms limonadesiroop. Zelf vullen wij vanuit eigen budget aan met zuivelproducten maar ook met groenten en indien mogelijk fruit. Gelukkig krijgen we ook wel groenten van particulieren, dat is echt geweldig. Wat we altijd nodig hebben is blikgroente omdat dit lang houdbaar is. Met spullen zoals wasmiddel, doucheschuim en deodorant zijn wij ook geholpen. Alle beetjes helpen en juist met die extraatjes kunnen wij onze klanten verwennen. De middenstand en particulier denken aan ons en er wordt veel gedaan voor de mensen die het even niet breed hebben zodat we wat extra's in de pakketten kunnen stoppen. We zijn een tevreden voedselbank en voelen ons zeer gesteund in hetgeen wij doen." In november waren er twee inzamelactie in Leusden. GBS Het Christal heeft in de week van de Dankdag voor gewas en arbeid een inzameling voor de voedselbank gehouden tijdens de actie 'Brood, daar hoort wat op!' Leerlingen brachten de opbrengst persoonlijk bij Voedselbank Leusden. De kerken in Leusden, Achterveld en De Glind zamelen elk jaar met Sint Maarten houdbare etenswaren in.

De waardepunten, bij voorkeur per 1000 punten geteld en gebundeld, kunnen gedurende de genoemde periode ingeleverd worden op de volgende adressen: Jumbo supermarkten; winkelcentrum de Biezenkamp en de Hamershof en Herbrink makelaars, Hamersveldseweg 56.

Meer informatie over Voedselbank Leusden: voedselbankleusden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie