Antilopen/Lancyr Deelen laat MIA ontsnappen in burenruzie

8 december 2019 om 20:30 Korfbal Deel je nieuws

Amersfoort - Het vlaggenschip van Antilopen heeft afgelopen zaterdag nagelaten om MIA op een nederlaag te trakteren. Na een gelijk opgaande eerste helft leken de Leusdenaren in de tweede helft orde op zaken te stellen, maar slaagde er in de slotfase niet om de winst binnen te slepen waardoor na 50 spannende minuten een 19-19 eindstand op het scorebord stond.

Antilopen startte in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden met Marco Davelaar op de plek van de zieke Tygo Ockerse. De openingsfase was enigszins onwennig, wat al snel leidde tot een 2-0 achterstand. Maar mede aan de hand van de weer ijzersterk spelende Rens Costa werd al snel genivelleerd, waarna zich een gelijk opgaande eerste helft zou ontwikkelen.

Antilopen had een duidelijk overwicht in de rebound en creëerde veel meer kansen dan tegenstander, maar die gingen hier beduidend beter mee om. Opvallend was dat Bart Witteveen maar moeilijk loskwam van zijn directe tegenstander en wanneer hij wel meer ruimte had, het vizier duidelijk niet op scherp had staan. Gelukkig werd zijn gebruikelijke scorende rol overgenomen door de dames Anna Vermeer en Esther Coffeng. De rust leek aan te breken bij 10-10, maar een slordigheid bij het uitbrengen zorgde voor 11-10 ruststand voor de ploeg uit Amersfoort.

De beginfase van de tweede helft leek Antilopen langzaamaan de controle over de wedstrijd te pakken. MIA was genoodzaakt veel moeilijke kansen te nemen terwijl de ploeg van Irene Veenendaal en Joyce Ockerse zonder groots spel voor de eerste keer een marge van twee punten wist te creëren, 11-13.

Gedurende het overgrote gedeelte van de tweede helft bleef deze voorsprong intact en werd zelfs uitgebreid naar een voorsprong van 4 bij tussenstanden van 13-17 en 15-19. Daarna verstijfde de ploeg op onverklaarbare wijze, aanvallend werden veel verkeerde keuzes gemaakt en werd door passfouten MIA weer terug in de wedstrijd geholpen. Al snel stond het 17-19 en tot overmaat van ramp werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog een (terechte) strafworp aan de ploeg uit Amersfoort gegeven welke koelbloedig werd afgemaakt, 19-19 eindstand.

Voor MIA een gewonnen en grotendeels ook gestolen punt, voor Antilopen een bittere pil nadat het in de tweede helft een zeker lijkende overwinning door de vingers liet glippen. Met name de 19 gemaakte doelpunten zijn een teleurstelling na de eerder zo productief verlopen wedstrijden.